Politie start uitgebreid onderzoek naar brand Batenburg

Deventer, 20-03-2008

De politie IJsselland is een grootschalig onderzoek gestart naar de brand in een gezamenlijke carport aan de Batenburg, in de nacht van dinsdag 18- op woensdag 19 maart jl., die rond 02:00 uur uitbrak. Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle is een onderzoeksteam gevormd waaraan 25 politiemensen meewerken.

Op basis van de aangetroffen situatie wordt uitgegaan van brandstichting. Forensisch onderzoek zal dat nog definitief moeten bevestigen.

De locatie van de brand is van dien aard dat sprake had kunnen zijn van ernstig te duchten gevaar voor de boven de carport, in hun slaap, aanwezige bewoners en ernstige schade aan hun huizen en bergingen. Deze brand wordt daarom als zeer ernstig beschouwd.

Die nacht brandden er zeven onder de carport geparkeerde autos uit. Ook een aantal autos aan de overzijde van de straat werd door de hitte van de brand beschadigd. De carport en de daarachter gelegen bergingen raakten ernstig beschadigd.

De politie is woensdag jl. een uitgebreid buurtonderzoek gestart, dat naar verwachting vandaag wordt afgerond.

Mensen, die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze brand, en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt gevraagd contact op te nemen met het brandteam van de politie Deventer, via 0900-8844.

Anonieme informatie kan worden verstrekt bij Bel M. (Meld Misdaad anonieM), via 0800-7000