Stichting Blik op Werk


Nieuwe stap in transparant maken re-integratiemarkt

De website van Blik op Werk is vernieuwd. De website www.blikopwerk.nl biedt informatie op het gebied van arbo-, interventie-, loopbaan-, re-integratiedienstverlening en inburgeringscursussen. De informatie wordt vanaf nu via aparte ingangen voor groepen gebruikers aangeboden. Deze groepen zijn werkzoekenden, werknemers, inburgeraars, werkgevers, dienstverleners en gemeenten en UWV. De informatie is zoveel mogelijk afgestemd op de specifieke behoeftes van de verschillende gebruikersgroepen.

Met de overgang naar een website waarin de behoeftes van de gebruikers centraal staan, sluit Blik op Werk aan op de trend dat zelfredzaamheid en eigen initiatief op de markten voor arbo-, interventie-, loopbaan-, re-integratiedienstverlening en inburgeringscursussen steeds belangrijker worden.

Belangrijk element van blikopwerk.nl is de zoekmachine naar dienstverleners. In de zoekmachine zijn ruim 1300 dienstverleners op het gebied van arbo-, interventie-, loopbaan- of re-integratie opgenomen. Ook is er een overzicht van aanbieders van inburgeringscursussen. Gebruikers kunnen van al deze bedrijven informatie vinden over bijvoorbeeld hun specialismen. Ook staan van zo'n 500 bedrijven tevredenheidcijfers van cliënten en opdrachtgevers op de site. Daarnaast wordt aangegeven of ze een keurmerk hebben van Blik op Werk.

De website biedt voor gemeenten en UWV een goede mogelijkheid om aanbestedingen van re-integratiediensten of inburgeringscursussen te publiceren. Door een koppeling met de aanbestedingskalender kunnen gemeenten hun aanbesteding en gunning ook gelijk melden aan de Europese centrale databank.

---

Voor de redactie,