Gemeente Delft

Duurzaamheidsvisie Delft wordt vernieuwd

Delft op kop met duurzaamheid

College van B&W gaat het duurzaamheidsbeleid actualiseren. Het college betrekt hierbij stakeholders en inspirerende buitenstaanders. Eén van de gedachten is om van Delft een proeftuin te maken voor het uitproberen van duurzame technologische innovaties.

De komende maanden gaat de gemeente in gesprek met partners in de stad om gezamenlijk de duurzaamheidsvisie op te stellen. Dit moet een breed gedragen plan worden dat blikt vooruit tot 2025. De samenwerking met burgers, bedrijven en organisaties is essentieel voor de stappen die Delft wil zetten in duurzame ontwikkeling. De gemeente gaat daarom de duurzaamheidsvisie opstellen in samenwerking en samenspraak met deze groepen. De visie vertaalt ambities van het college in samenhang met nieuwe Europese en landelijke doelstellingen en ontwikkelingen in concrete doelen en activiteiten.

Een belangrijke kapstok is de voorbeeldfunctie van de gemeente zelf. Maatregelen die de gemeente kan treffen zijn bijvoorbeeld duurzaam inkoopbeleid, aanpassen van het eigen wagenpark, energiebesparing in de eigen gebouwen en straatverlichting. De gemeente wil een voorloper zijn en ook duurzaamheid concreet maken voor burgers en bedrijven. Lian Merkx, wethouder milieu en duurzaamheid: "Zo draagt het idee om van Delft een proeftuin te maken voor technologische innovaties op het gebied van duurzaamheid bij aan het zichtbaar maken van dit onderwerp. Ik roep dan ook iedereen die een voortrekkersrol wil spelen op zich bij ons te melden."

Noot voor de redactie (