Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Extra Jongerenwerk 2008

20 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Stadsdeel De Baarsjes gunt het extra jongerenwerk voor 2008 aan Stichting Streetcornerwork. Het gaat om jongerenwerk voor een groep jongeren die nu geen aansluiting vindt bij het reguliere jongerenwerk.

Streetcornerwork voert de opdracht uit in samenwerking met de werkgroep Jongeren uit de Baarsjes (JUB).

Kosten

Het aanbod extra jongerenwerk gaat inclusief huisvesting EUR 192.000 kosten. In dit bedrag zit tevens de kosten voor een monitor: een partij die het extra jongerenwerk actief volgt zodat het Stadsdeel op tijd kan bijsturen. Eerder was een bedrag van EUR 280.000 begroot. De nieuwe begroting valt aanzienlijk gunstiger uit omdat de kosten voor zowel de huisvesting als de uitvoering van het jongerenwerk lager zijn.

Activiteiten

De activiteiten die onder het extra jongerenwerk vallen zijn momenteel al volop aan de gang. Het gaat onder meer om toeleiding naar school of werk, overleg met jongeren over de invulling van jongerenwerk. Maar ook om ontmoeten/chillen met oude en nieuwe vrienden. Dit lijkt tot nu toe een bijzonder gunstig effect te hebben op de overlast op straat. Verburg: "We zijn tevreden met de goede resultaten tot nu toe. Het is een opsteker dat we onze strategie het komende jaar voort kunnen zetten tegen aanzienlijk lagere kosten dan we vooraf hadden berekend. De aanpak met het extra jongerenwerk past in de lijn "hard en sociaal" die in het stadsdeel is ingezet om de overlast te bestrijden. Naast extra jongerenwerk heeft de politie een aantal jongeren aangehouden, zijn er straatcoaches actief, zijn er jongeren in het kader van leerplicht weer terug naar school en is er gezinscoaching ingezet. Het extra jongerenwerk stopt eind 2008. Dan start het jongerenwerk nieuwe stijl getiteld: "Investeren in Talent", waarvoor nu de aanbesteding loopt.