Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Opknapbeurt Chasséstraat

20 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Het Dagelijks Bestuur stelt het ontwerp van de Chasséstraat vast. De plannen waren vrijgegeven voor inspraak tot en met 6 maart, er is ook een inspraakavond georganiseerd. Er zijn geen wijzigingen in het ontwerp aangebracht naar aanleiding van de inspraakavond.

Ontwerp

In het ontwerp wordt de Chasséstraat ingericht als 30 km/u zone, met verkeersdrempels. Op de rijweg komt klinkerbestrating en er komen extra fietsenrekken. Het trottoir bij de basisschool de Meidoorn wordt verbreed, en de bomen tussen de Van Kinsbergenstraat en de Baarsjesweg worden vervangen. Er worden twee extra bomen geplant. Ook wordt, zoals eerder vastgesteld in het verkeerscirculatieplan voor de Chassébuurt, de rijrichting tussen de Baarsjesweg en de Van Kinsbergenstraat omgedraaid van de Van Kinsbergenstraat richting de Baarsjesweg.

Planning

Volgens planning wordt de opknapbeurt in het gedeelte tussen de Baarsjesweg en de Kortenaerstraat gestart in het tweede kwartaal van 2009. Het gedeelte tussen de Kortenaerstraat en de Admiraal de Ruijterweg wordt uitgevoerd na de verbouwing van de Chassékerk.