Openbaar Ministerie

Raadkamer verlengt hechtenis criminele groep

Den Haag, 20 maart 2008

De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft gisteren de voorlopige hechtenis van twee leden van een criminele groep uit Alphen aan den Rijn verlengd met 60 dagen. De groep bestaat uit totaal 8 verdachten, waarvan er 4 vastzitten.

Na een gedegen vooronderzoek hebben het OM en de politie in de afgelopen weken een criminele groep uit Alphen aan den Rijn opgepakt. Het onderzoek richtte zich op de handel in verdovende middelen, maar ook tal van andere strafbare feiten kwamen daarbij aan het licht. Zo onderzoekt de politie tevens de betrokkenheid van de verdachten bij woninginbraken waarbij autoâs zijn weggenomen, winkelinbraken, een steekpartij en diefstal van verdovende middelen van andere verdachten.

Gerelateerd aan bovengenoemd onderzoek werden twee ontvoeringen bekend, waarbij de politie ook een aantal verdachten heeft aangehouden. Voor de ene ontvoeringszaak zit nog 1 van de 3 verdachten in voorlopige hechtenis. Voor de andere ontvoeringszaak zitten nog 7 van de totaal 10 verdachten vast. Het betreft ontvoeringen binnen het âcriminele milieu.â