Voorbeelden negatieve arbeidsmarktgevolgen in de thuiszorg

20/03/2008 15:21

SGBO B.V.

Binnen de Wmo is er veel aandacht voor negatieve personele gevolgen en mogelijke ontslagen in de thuiszorg. Op de website www.werkenindewmo.nl zijn verschillende mogelijke, uit de praktijk afkomstige, aanpakken te vinden voor de arbeidsmarktproblemen in de Wmo. Naast praktijkvoorbeelden is er ook meer informatie te vinden of wordt doorverwezen naar organisaties die kunnen ondersteunen bij de aanpak ervan. De website is gericht op zowel gemeenten als thuiszorgaanbieders.

Gezamenlijk initiatief van gemeenten en brancheorganisaties
De website, gemaakt door SGBO, onderzoek, advies, implementatie, is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, ActiZ, organisatie van zorgondernemers en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN). De website is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.werkenindewmo.nl

Voor nadere informatie over de website kunt u terecht bij Wendy van Beek, beleidsadviseur Wmo bij SGBO, via e-mail: wendy.vanbeek@sgbo.nl of telefoonnummer (070) 373 8334 / 06 2506 7374. Informatie over SGBO vindt u op www.sgbo.nl .

Meer informatie over de betrokken organisaties vindt u op www.vng.nl, www.actiz.nl en www.brachebelang-thuiszorg.nl





http://www.werkenindewmo.nl