Gemeente Emmen

Persbericht: Evenhuis geeft startsein nieuwbouw BVG

Met de onthulling van het bouwbord heeft wethouder Evenhuis van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 19 maart het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Bedrijfsverzamelgebouw aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen. De wethouder zei dat het nieuwe gebouw niet op de groei wordt gemaakt: Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk mensen snel aan het werk te helpen. Ik hoop dat er straks veel vacatures hangen.

Evenhuis is blij met het ontwerp van het gebouw: Het wordt een mooi pand met een mooi plein waar straks van alles te doen is. Ook sprak hij de hoop uit dat de spoorlijn in de toekomst wordt doorgetrokken: Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van het gebied. Het nieuwe gebouw huisvest na oplevering in het voorjaar van 2009 Sociale Zaken van de gemeenten Emmen en Coevorden, het UWV en het CWI.

Centrale plek voor dienstverlening
Het BVG wordt dé centrale plek voor dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers in zuidoost-Drenthe. In april 2007 zijn de samenwerkende partijen in het CWI Emmen al begonnen met een vacatureloket, genaamd Qwink. De naam is afgeleid van Quinque, Latijn voor vijf, en verwijst naar de klant en betrokken partijen. Bij het vacatureloket kunnen werkgevers terecht voor alles wat met werk te maken heeft.

IFRAME: printFrame

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2008 Gemeente Emmen