Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 20 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 20-03-2008 o Met: Asociale bestuurder, hennepplantage in Zaandam en inbreker betrapt

Asociale bestuurder

Zaandam, dinsdag 18 maart 2008, 15.00 uur

Op de Thorbeckeweg hebben agenten dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Amsterdam. De man, bestuurder van een bestelbus, vertoonde gevaarlijk rijgedrag. De Amsterdammer trapte plotseling, onnodig hard op zijn rem waardoor zijn achterligger een botsing ternauwernood kon voorkomen. De personenauto die achter de bestelbus reed kon niet uitwijken omdat er een vrachtwagen naast hem reed en moest daarom ook ineens vol in de remmen. Na deze gevaarlijke actie, waarbij de rook van de banden kwam, reed de Amsterdammer met hoge snelheid de Den Uylbrug op om daarna op de Provinciale (N203) met een snelheid van rond de 100 km per uur zijn weg te vervolgen. Hier kon de man echter staande worden gehouden. Tegen de bestuurder van de bestelbus is proces-verbaal opgemaakt. De man bleek ook nog een boete te hebben openstaan die hij meteen kon betalen.

Tientallen bellers bekeurd

Zaanstad, 18 t/m 20 maart 2008

Op diverse wegen in Zaanstad (Kolkweg, Thorbeckeweg, A8, A7 en Communicatieweg in Oostzaan, Zaandam en Assendelft) hebben agenten tijdens de afgelopen drie dagen 33 bestuurders staande gehouden en bekeurd omdat zij reden met de telefoon in de hand. De bellers werden betrapt tijdens opvallende en onopvallende motor- en
autosurveillances.

Verder werden dinsdagavond tien hardrijders aan de kant gezet op de Communicatieweg (60 km per uur) in Assendelft. Zeven van de tien hadden meer dan 90 km per uur op de teller staan. De snelheid werd gemeten met een lasergun. Ten slotte werd op de A8, tijdens een onopvallende autosurveillance, nog een boete uitgedeeld voor het onvoldoende afstand houden (kleven) en ook werden twee bestuurders bekeurd omdat zij met los liggende lading reden.

800 hardrijders op de A7

Noordbeemster, woensdag 19 maart 2008, 04.45-10.45 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7, ter hoogte van de Noord-Beemster, werd woensdagochtend een hoogste snelheid van 177 km per uur (na correctie) gemeten. Dezelfde ochtend reden precies 800 bestuurders te snel. In totaal werd de snelheid van 6.750 bestuurders, die in de richting van Zaandam reden, gecontroleerd.

De politie Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en het Korps Landelijk Politiediensten werken sinds vorig jaar samen om het aantal snelheidsovertredingen op de A7terug te dringen. Met name op het gedeelte van de A7 tussen Zaandam en Den Oever gebeuren relatief veel ernstige aanrijdingen en wordt vaak met hoge snelheden gereden. Uit metingen blijkt dat bovendien dat gedurende grote delen van de dag op het traject Wijdewormer-Zaandijk met een gemiddelde snelheid van boven de 150 km per uur wordt gereden.

Vanaf 2004 tot en met 2006 waren er op de A7 80 ernstige aanrijdingen waar bij zes aanrijdingen doden waren te betreuren. De ongevallen vonden over het gehele traject plaats, met een duidelijke toename bij de afritten 7 en 9 bij Hoorn en Middenmeer en op de weggedeeltentussen Purmerend Hoorn-Noord, Hoorn - Wognum, Wognum Medemblik, Medemblik Middenmeer en ten noorden van Wieringerwerf.

De controles vinden vooral plaats daar waar het ze hardst nodig zijn. Behalve een radarstatief worden ook videosurveillanceauto's en -motoren ingezet.

Hennepplantage in Zaandam

Zaandam, woensdag 19 maart 2008, 13.34 uur

De politie heeft dinsdag 18 maart 2008 in een bedrijfspand aan de Uiterdijk in Zaandam een hennepplantage ontdekt. Op de eerste verdieping in het pand zijn 250 planten aangetroffen plus allerlei materiaal voor de hennepkweek. De politie heeft de plantage ontruimd en de materialen in beslag genomen. Inmiddels is forensisch onderzoek verricht.

Dronken bestuurder

Krommenie, woensdag 19 maart 2008, 15.17 uur

Een 39-jarige man uit Krommenie is aangehouden door de politie, nadat hij met een slok op een geparkeerde auto had aangereden. De aanrijding gebeurde in de Kruisstraat in Krommenie. Agenten roken een alcohollucht rondom de veroorzaker van de aanrijding en uit een ademanalyse bleek de man een alcoholpromillage te hebben van 2.6, ruim vijf maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man is ingesloten en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hardrijders

Engewormer, woensdag 19 maart 2008, 15.20-17.00 uur

Tijdens een snelheidscontrole in de Engewormer reden woensdagmiddag 67 bestuurders te hard. In totaal passeerden 448 auto's, uit beide richtingen, de radarauto. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur.

Winkeldief

Zaandam, woensdag 19 maart 2008, 16.59 uur

De politie heeft een 43-jarige man uit Diemen aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij had uit een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg een boormachine, mengkraan en een douchekop gestolen. De man had de goederen, ter waarde van 637, uit de verpakkingen gehaald en in de doos van een prullenbak verstopt. Nadat de man de prullenbak had afgerekend bij de kassa werd hij door een beveiligingsmedewerker van het bedrijf staande gehouden. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt en hij heeft een winkelontzegging gekregen voor een jaar.

Inbreker betrapt

Purmerend, donderdag 20 maart 2008, 01.22 uur
Op de Newtonstraat is vannacht ingebroken in een bedrijf. Een politieagent die op het bedrijventerrein surveilleerde zag een man vanaf de eerste verdieping uit het raam van een bedrijfspand springen. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving naar de inbreker gezocht maar helaas zonder resultaat. Voor het pand werd de bedrijfskluis aangetroffen. Voor zover bekend heeft de dader doordat hij werd gestoord niets buit kunnen maken. Forensische Opsporing heeft het preceel onderzocht op sporen.