Politie Zuid-Holland-Zuid

20/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 20-03-2008 o Persberichten district I

VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Theophile de Bockstraat. De politie was op zoek naar hem in verband met een steekpartij in de nacht van zondag op maandag in een woning in de Colijnstraat. Een 19-jarige bewoner werd die nacht zonder enige aanleiding door de verdachte in zijn borst gestoken. Beiden waren op dat moment in een flatwoning die ze deels samen bewoonden. De wond van het slachtoffer moest worden gehecht in het ziekenhuis. Daarna deed hij aangifte bij de politie. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij heeft psychische problemen en zal opgenomen moeten worden. Het mes waarmee hij zou hebben gestoken, is in beslaggenomen voor onderzoek.

HELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 19 maart een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op het fietspad rondweg Oostzijde. Hij fietste op een fiets zonder origineel slot. Bij controle van het framenummer bleek de tweewieler afkomstig van diefstal. Het vervoersmiddel werd in 2003 gestolen in Rotterdam. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld. De tiener verklaarde op het politiebureau dat de fiets van zijn zus is. Zij komt op het politiebureau een verklaring afleggen over de herkomst van de fiets. DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 19 maart een 15-jarig meisje uit Dordrecht aangehouden in de Adelaarstraat. Agenten zagen haar rijden op een fiets en controleerde deze. De tweewieler bleek in 2007 te zijn gestolen in Gorinchem. Op het politiebureau verklaarde de tiener dat haar moeder de fiets had gekocht. Zij kwam daarop naar het bureau en legde ook een verklaring af. Zij had via internet een persoon in Dordrecht gevonden die de fiets te koop aanbood. De politie onderzoekt wie deze persoon is. De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld van de vondst van de gestolen fiets.

MEIDEN (13) AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT Drie meiden van 13 jaar uit Zwijndrecht zijn woensdagmiddag 19 maart aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een winkelier in winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht sprak surveillerende agenten aan en uitte zijn verdenkingen omtrent winkeldiefstal door de drie. De dienders hielden ze staande. Er kwam snoep tevoorschijn dat ze niet hadden afgerekend. Op het politiebureau bekenden de meiden nog veel meer gestolen te hebben de afgelopen tijd. Ze zouden bij diverse winkels in Dordrecht en omgeving spullen hebben gestolen. De meiden zijn ingesloten, hun ouders in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de winkeldiefstallen op hun naam.

SNELHEIDSCONTROLE: 129 KM PER UUR OP DE LAAN DER VN DORDRECHT Het Verkeershandhavingsteam heeft op woensdagmiddag 19 maart tussen 13.00 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Laan der Verenigde Naties. 155 passanten werden gecontroleerd op snelheid, 62 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 129 km per uur terwijl er op deze weg een maximum snelheid geldt van 50 km per uur. Allen krijgen de bekeuring thuis.

VADER EN ZOON IN DE CLINCH
DORDRECHT In Dordrecht is in de wijk Krispijn woensdagavond 19 maart een 17-jarige jongen uit Dordrecht in een woning aangehouden. De politie ging af op de melding dat er een vechtpartij gaande was tussen de 17-jarige en zijn vader. De politie hoorde het verhaal in de woning aan en hield de jongen aan nadat de vader te kennen gaf aangifte te willen doen. Hij liep letsel in zijn gezicht op door de mishandeling. De aanhouding van de jongen ging gepaard met het nodige verzet van hem. Er moest pepperspray aan te pas komen om hem onder controle te krijgen. De jongen is in verzekering gesteld. De vader is uitgenodigd om zijn verhaal te doen op het politiebureau waarna bekeken wordt of de jongen vervolgd wordt voor de mishandeling.

AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
DORDRECHT /RIDDERKERK De politie heeft op woensdagavond 19 maart na een achtervolging over de A16 een 20-jarige man en een 26-jarige vrouw uit respectievelijk Rotterdam en Tilburg aangehouden bij Ridderkerk. De twee reden op de rijksweg met een snelheid van 130 km per uur. Dit werd bij Dordrecht opgemerkt door surveillerende agenten die daar ook reden in een opvallend voertuig. De snelheid liep verder op tot boven de 170 km per uur. Op het moment dat de agenten dichterbij het voertuig konden komen en de bestuurster een stopteken gaven, gaf zij gas en reed over een verdrijvingvlak heen. Uiteindelijk gaf de bestuurster het op en zette haar auto op de vluchtstrook. Haar rijbewijs werd ingevorderd in verband met de snelheid en ze werd bekeurd voor het rijden over het verdrijvingvlak. Na controle van het voertuig bleek deze sinds 2005 als gestolen gesignaleerd te staan. In samenwerking met de collegas van Rotterdam-Rijnmond werden de twee inzittenden aangehouden. De auto is in beslaggenomen, de verdachten zijn in verzekering gesteld.

BOOS
DORDRECHT Op woensdagmiddag 19 maart is een 33-jarige vrouw uit Dordrecht door de politie aangehouden in de Violenstraat. Ze zou onenigheid hebben gehad met een overbuurvrouw over hun buitenspelende kinderen die ook niet aardig tegen elkaar zouden hebben gedaan. De woordenwisseling escaleerde zodanig dat de 33-jarige de 32-jarige overbuurvrouw zou hebben geslagen met een honkbalknuppel. De geslagen vrouw liep een pijnlijk gezicht op en deed aangifte. De politie hield daarop de verdachte aan en stelde haar in verzekering. De zaak wordt onderzocht.

GEZOCHT EN GEVONDEN
DORDRECHT Een 35-jarige man uit Dordrecht is in de vroege morgen van donderdag 20 maart aangehouden in een woning aan de Kappeijne vd Coppelloweg. De politie ging daar aan de deur in verband met een openstaande gevangenisstraf 29 dagen - van de man. Een vrouw deed open maar zei dat hij niet binnen was. De agenten vertrouwden dit niet helemaal en mochten met toestemming in het huis rondkijken. De verdachte werd daarop gevonden, verstopt achter een commode en kinderwagen. Hij is ingesloten.

NOG WAT OPENSTAANDE VONNISSEN
DORDRECHT Op de A16 bij Dordrecht zijn woensdagavond 19 maart drie mannen van 21, 22 en 23 jaar uit Den Haag (2) en Amsterdam aangehouden. Ze bleken na controle door de politie gezocht te worden in verband met openstaande vonnissen. De 21-jarige bestuurder bleek zonder rijbewijs te rijden en er stond nog een bedrag van bijna 1100 euro voor hem open. Hij werd ingesloten. De 23-jarige inzittende had ook nog een boete van ruim 450 euro openstaan en werd ook ingesloten. De 22-jarige spande de kroon met een openstaand bedrag van bijna 1600 euro.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 21-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van woensdag 19 maart op donderdag 20 maart aangehouden na doorrijden na een aanrijding. Surveillerende agenten vonden die nacht op de Dorpsstraat diverse auto-onderdelen alsmede een kentekenplaat. Middels de gegevens van de kentekenplaat kwam de politie uit bij de 21-jarige. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze blies een Alert, een indicatie voor teveel alcoholgebruik. Ze bleek onderweg vanuit Ridderkerk naar Hendrik-Ido-Ambacht op de Dorpsstraat uit de bocht gevlogen te zijn. Ze schampte een lantaarnpaal en een woning. Daarna reed ze door. De geven van het betreffende huis raakte ontzet. De bestuurster ging later nog naar het ziekenhuis in verband met een pijnlijke schouder. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.