Gemeente Bodegraven

Maatwerk in de wijk

Onder het motto maatwerk in de wijk bezoekt burgemeester Lokker de komende tijd alle wijken in Bodegraven met afgevaardigden van de wijkteams. Burgemeester Lokker wil op deze manier de inwoners en de verschillende wijken en kernen die Bodegraven rijk is beter leren kennen. Ook vind hij het belangrijk het wijkgericht werken een nieuwe impuls te geven.
Iedere wijk heeft een eigen karakter en specifieke gewoonten en behoeften. Om als gemeente de verschillende wijken de juiste ondersteuning te bieden is het noodzakelijk om erachter te komen wat deze specifieke kenmerken en wensen zijn en wat er speelt in de wijken.

In het collegewerkprogramma staat dat het wijkgericht werken verder ontwikkeld wordt en dat de wijk-teams beter zullen worden ondersteund. Hieraan wil het college nu verder inhoud gaan geven.

Naar verwachting brengt burgemeester Lokker in de maanden april en mei een bezoek aan alle wijken in Bodegraven; Broekvelden, Centrum, Dronenwijk, en de kernen Meije en Nieuwebrug. Na een fiets-ronde door de wijk gaat de burgemeester om de tafel met het wijkteam om onder andere te praten over ontwikkelingen in de wijk en de aan te stellen wijkcoördinator.

Want naast de bezoeken aan de wijkteams wil het college een wijkcoördinator aanstellen om de on-dersteuning vanuit de gemeente te verbeteren. Deze wijkcoördinator vervult een spilfunctie in het wijkgericht werken en is aanspreekpunt voor de wijkteams, maar ook voor collega-ambtenaren en bestuurders die bezig zijn met de leefbaarheid in de wijken. De wijkcoördinator is een verbindingsoffi-cier en vervult een loketfunctie en staat ten dienste van de wijkteams.

De wijkteams zullen worden betrokken bij het aantrekken van de wijkcoördinator. Burgemeester Lok-ker bespreekt tijdens zijn bezoeken met de wijkteams hoe daaraan invulling kan worden gegeven. Wat voor type wijkcoördinator willen we hebben? Wat verwachten we van zo iemand? Waar moeten we op selecteren en op welke wijze kan de gemeente de wijkteams eventueel betrekken in de sollicitatiepro-cedure?

Nadat burgemeester Lokker alle wijken bezocht heeft wordt er een gezamenlijk overleg belegd met afvaardigingen van de wijkteams. In dit overleg kunnen er afspraken worden gemaakt over de feitelij-ke invulling van de wijkcoördinator en wordt de stand van zaken van het convenant (concept) dat vorig jaar opgesteld is besproken.