Gemeente Breda

Wijktafels van start in Hoge Vucht

Dit is een persbericht van de stuurgroep Samen werken aan leefbaarheid.
Vandaag zijn de wijktafels in Hoge Vucht officieel van start gegaan.

De stuurgroep van het samenwerkingsverband Samenwerken aan leefbaarheid besloot eerder het accent van wijkontwikkeling in Hoge Vucht meer bij de bewoners te leggen. Dat is uitgewerkt in de wijktafels, een interactieve vorm van overleg tussen bewoners, de woningcorporatie en de gemeente over zaken die spelen in de wijk. Met het overhandigen van speciaal voor de wijktafels ontworpen tafelkleden aan de corporatiedirecteuren, gaf wethouder Henk Snier van Wijkontwikkeling) het symbolische startsein.

Het doel van de wijktafels is bewoners op een interactieve manier te betrekken bij de uitvoering van wijkontwikkeling. De wijktafels richten zich vooral op het in contact zijn met elkaar, uitwisselen van informatie en het maken van afspraken. Op die manier hebben bewoners de mogelijkheid om mee te sturen op de uitvoering van de projecten en om mee te denken over belangrijke themas zoals de sociale samenhang in de wijk, activiteiten voor de jeugd, Geschikt Wonen voor Iedereen (GWI) of het beheer van de buitenruimte.

Per wijk in Hoge Vucht wordt een wijktafel ingesteld: Geeren-Noord, Geeren-Zuid, Wisselaar, Biesdonk en Hart van de wijk. Alle bewoners kunnen deelnemen aan hun eigen wijktafel en worden ook van harte uitgenodigd dat te doen. De wijktafels in Doornbos en Linie gaan van start na gereedkoming van de structuurvisie.

Met het instellen van de wijktafels, worden ook wijkduos aangewezen. Een wijkduo bestaat uit een projectleider van de corporatie en een projectleider van de gemeente. Het wijkduo leidt de wijktafels en is tevens verantwoordelijk voor de voortgang van de wijkontwikkeling en de projecten. De projectleider van de corporatie is voorzitter van de wijktafels. Alleen voor de wijktafel Hart van de wijk - de herontwikkeling van het winkelcentrum Hoge Vucht en omgeving - neemt de gemeente die rol op zich. Indien gewenst kunnen ook andere partijen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de wijktafel.

Breda, 20 maart 2008