Gemeente Roermond

Werkgevers tevreden over Productiehuis

Het Productiehuis van de gemeente Roermond scoort zeer goed in een onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO. Werkgevers geven aan erg tevreden te zijn over de vacaturevulling en het afhandelen en uit handen nemen van administratieve zaken. In vergelijking met de overige onderzochte regios scoort Roermond aanzienlijk hoger. Binnen het Productiehuis werken reïntegratiebedrijven en werkzoekenden onder één dak samen aan werk. In 2007 waren 592 werkzoekenden actief in de verschillende trajecten binnen het Productiehuis.

Onderzoeksbureau TNS NIPO heeft recentelijk een onderzoek naar de werkgeversgerichtheid van onder andere het Productiehuis verricht. Behalve het Productiehuis in Roermond zijn ook de voorloopregios Arnhem, Etten-Leur, Rotterdam en Werkplein Zuid-Limburg onderzocht. Werkgevers in de verschillende regios hebben vragen beantwoord over vijf werkgeversprincipes waarvan is vastgesteld dat die de kern vormen van een goede dienstverlening aan werkgevers. Deze vijf werkgeversprincipes zijn: Betrouwbaarheid, professionaliteit, toegankelijkheid en flexibiliteit, daadkracht en gemak.

Hoge score Productiehuis Roermond

Het Productiehuis scoort op deze vijf principes goed tot zeer goed. In vergelijking met de andere regios wordt aanzienlijk hoger gescoord op elk van de vijf genoemde principes. Uit het onderzoek blijkt verder dat werkgevers loyaal zijn aan het Productiehuis. Ze geven aan erg tevreden te zijn over de vacaturevervulling, eenduidigheid ten aanzien van de contactpersoon en het afhandelen en uit handen nemen van administratieve zaken zoals het aanvragen van loonkostensubsidies. Maarliefst 73% van de ondervraagde werkgevers geeft aan in het afgelopen jaar gebruik te hebben gemaakt van de dienstverlening van het werkgeversloket van het Productiehuis voor het vervullen van vacatures. In 2007 heeft het werkgeversloket 117 vacatures vervuld.

Tips voor verbetering

Werkgevers geven als suggestie voor verbetering aan dat de begeleiding na plaatsing op een vacature oftewel de nazorg beter kan. Het Productiehuis heeft onlangs een jobcoach aangesteld die invulling gaat geven aan de gedane suggestie en het succes van het Productiehuis nog verder gaat uitbouwen.

* Rapportage TNS Nipo

Publicatiedatum: 20-3-2008 Bijgewerkt: 20-3-2008