Ingezonden persbericht


Lammetjeswandeltocht en schapentheater op Texel

Momenteel lopen al duizenden lammetjes in de Texelse weiden en elke dag komen er meer bij. Het totaal komt dit voorjaar naar schatting uit op zo'n 11.000 lammetjes. Om hier optimaal van te kunnen genieten, vindt op Tweede Paasdag de populaire Lammetjeswandeltocht plaats, die de wandelaars door het glooiende 'Oude Land van Texel' voert. Daarnaast is het unieke Schapentheater een absolute aanrader.

Lammetjeswandeltocht

Verreweg de meeste lammetjes zijn te zien in het glooiende Hoge-Berggebied tussen Den Burg en Oudeschild. De weggetjes worden omzoomd door de karakteristieke Texelse tuunwallen. Dit zijn uit graszoden opgebouwde perceelafscheidingen, die doen denken aan de Engelse 'hedges'. Overal verspreid staan de schapenboeten, die al even typerend zijn voor het Texelse landschap. Deze asymmetrische schuren staan met de achterkant naar het zuidwesten, de overheersende windrichting.

Bij de Lammetjeswandeltocht kunt u kiezen voor routes van 5, 10, 15, 25 en 40 km. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit Den Helder, die slechts 20 minuten nodig heeft voor de overtocht. Meer informatie over de wandeltocht vindt u op de website www.hetgoudenboltje.nl.

Schapentheater
De Texelse boerin Renske presenteert samen met 50 van haar schapen de bruisende voorstelling Wolvet. Tot begin juni staat hierin de lammerij centraal. Renske vertelt en zingt over het boeiende leven van een schapenboerin. De lammetjes dansen, rennen, drinken; zijn kortom hun vertederende zelf. Als de lammeren vanaf juni gescheiden zijn van de ooien biedt de voorstelling een kijkje achter de schermen van de schapenboerderij.

Meer over dit unieke theater leest u op de website www.noordkroon.nl.

Meer over lammetjes

Meer informatie over de Texelse lammetjes vindt u op www.texel.net/mooi_texel/natuur/schapen.

Noot voor de redactie/