Gemeente Hoorn


Start bouw Park GroenWijck

20 maart 2008 - Op donderdag 20 maart ondertekenden gemeente Hoorn en Bemog Projektontwikkeling een realisatieovereenkomst over het woningbouwplan Park GroenWijck. Dit plan wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van voetbalvereniging De Blokkers aan de IJsselweg. Er komen zes appartementengebouwen.

In de realisatieovereenkomst zijn allerlei afspraken vastgelegd over de start en uitvoering van de werkzaamheden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de hoogte van grondkosten en het onderhoud van de bouwwegen.

Na jarenlange voorbereiding en bezwaarprocedures kan het project beginnen. Het bouwrijp maken van de locatie start in april van dit jaar, waarna in juni gebouwd gaat worden. In totaal komen er 143 appartementen, waarvan 16 huur- en 127 koopappartementen. De groene omgeving, met veel nieuwe waterpartijen, wordt een openbaar park. Dit gebied wordt gefaseerd aangelegd na oplevering van de woningen. Eind 2009 worden de eerste woningen opgeleverd. Meer informatie over het plan is te vinden op www.groenwijck.nl.