Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BELANG PASSAGIERS BLIJFT NUMMER ÉÉN BIJ CORENDON

Corendon wijkt door teleurstellend vonnis vliegtax uit naar luchthavens net over de grens

Lijnden, 20 maart 2008 ­ De Rechtbank in Den Haag heeft gistermiddag bekend gemaakt dat de vliegtax per 1 juli 2008 mag worden ingevoerd. Corendon heeft, net als onder meer BARIN, Schiphol Group, luchthaven Maastricht en de ANVR, twee weken geleden in een kort geding tegen de Staat der Nederlanden opschorting van de uitvoering van de vliegtax geëist. Passagiers betalen dus vanaf 1 juli een vliegtax van ¤11,25 voor bestemmingen binnen de EU of binnen een straal van 2500km en daarbuiten ¤45. Corendon beschouwt dit vonnis als 'zeer teleurstellend' en stelt alles in het werk om haar passagiers mogelijkheden te bieden om deze ingrijpende maatregel te omzeilen.

Corendon hoorde gisteren het vonnis in Den Haag aan. De Turkije specialist ziet door deze uitslag geen andere mogelijkheden dan uitwijken naar luchthavens net over de grens. De vliegtax is immers alleen van toepassing in Nederland.

Belang passagiers op één bij Corendon
Bij Corendon staat het belang van de passagiers op nummer één. Corendon zorgt daarom voor de volgende oplossingen voor haar passagiers:
1. Per 1 juli 2008 2 vluchten per week naar Antalya vanaf Luik in plaats van Maastricht
2. Inzet van gratis bussen tussen Nederland en Brussel voor passagiers die vanaf Brussel vliegen. Corendon vliegt 7 keer per week vanaf Brussel naar Antalya en in de maanden juli en augustus 16 keer.

Directeur Atilay Uslu van Corendon: "Veel klanten van Corendon zouden ten onrechte gedupeerd raken door de vliegtax door een prijsstijging van gemiddeld 20% per vakantie per persoon. Een gezin van 4 personen betaalt zo bijvoorbeeld ¤180,- meer voor hun vakantie. Wij laten dit natuurlijk niet gebeuren. Naast bovenstaande alternatieven onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om vluchten te verplaatsen naar Weeze in Duitsland dat 10 km van Nijmegen ligt.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl



Ingezonden persbericht