Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg stuurt rapport Hoekstra naar de Kamer

Nieuwsbericht | 20-03-2008

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het "Onderzoek VWA-rapport 'Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten"' van de heer Rein Jan Hoekstra vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Minister Verburg vroeg Rein Jan Hoekstra op 1 februari 2008 antwoord te geven op de een aantal vragen. De eerste vraag luidde: wie heeft opdracht gegeven tot het onderzoek, wat is de status van het rapport en aan wie is het verstrekt? Ook wilde de minister weten of de bevindingen in het conceptrapport een getrouw beeld geven van de situatie op dat moment. Tenslotte vroeg zij de heer Hoekstra wat er sinds januari 2007 naar aanleiding van het conceptrapport is gebeurd.

Op 6 februari 2008 werden er naar aanleiding van een artikel in het weekblad Vrij Nederland op verzoek van de Tweede Kamer twee vragen toegevoegd aan de opdracht van Hoekstra. Er werd gevraagd de meldingen van misstanden in dat artikel in Vrij Nederland te onderzoeken op authenticiteit en actualiteit. De tweede extra vraag was of deze meldingen bekend waren bij de VWA/LNV en wat er naar aanleiding van deze meldingen is gebeurd.

De heer Hoekstra schrijft in zijn onderzoek dat minister Verburg het rapport niet had hoeven kennen omdat het een conceptrapport is. Verder doet de heer Hoekstra in zijn rapport een aantal aanbevelingen.

In de Kamerbrief geeft de minister haar reactie op het onderzoek van de heer Hoekstra.

Meer informatie


* Onderzoek VWA-rapport 'Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten'

* Kamerbrief met reactie op het rapport Hoekstra