Gemeente Oldenzaal


Commissaris Jansen bezoekt Oldenzaal

gepubliceerd op : 20-3-2008

Donderdag 20 maart heeft Commissaris van de Koningin de heer Jansen en kabinetschef Benschop de gemeente Oldenzaal bezocht. Tijdens dit werkbezoek is met het college van burgemeester en wethouders gesproken over onder andere veiligheid.

Na een korte rondrit door Oldenzaal is in recreatiepark het Hulsbeek met betrokken burgers, ondernemers en vertegenwoordigers van instellingen gesproken over de Hulsbeek Visie; het plan om de toeristisch / recreatieve functie van het Hulsbeek kwalitatief te versterken. Commissaris van de Koningin Jansen noemde het een interessant gegeven dat verschillende partijen zoals LTO, het Waterschap Regge en Dinkel, wijkraad De Thij en de milieubeweging al in een vroegtijdig stadium betrokken zijn bij de planvorming. De plannen zijn ambitieus en afhankelijk van de medewerking van verschillende overheden, zoals de provincie. "Als aan de basis het huiswerk goed gemaakt wordt, is de kans van slagen groter", zei Commissaris van de Koningin Jansen over de plannen.

Tijdens een gesprek met het college van Burgemeester en Wethouders werd onder meer gesproken over de positie van Oldenzaal in de regio; Oldenzaal is niet alleen deelnemer aan de Netwerkstad maar vervult ook een centrumfunctie voor Noord-Oost Twente. Het bezoek werd afgesloten met een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de fracties uit de gemeenteraad.