Gemeente Hoogeveen

20 maart 2008

Afzender: College B&W

College overweegt extra ruimte voor toekomstige ontwikkelingen

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen overwegen extra ruimte te realiseren bij het Compagnieshuis. De kosten daarvoor bedragen ⬠600.000.

De extra ruimte kan worden toegevoegd aan de geplande nieuwbouw van het Bedrijfsverzamelgebouw (BVG) bij het Compagnieshuis. Het gaat om 300 vierkante meter, dat is ongeveer vijftien werkplekken. Voor de nieuwbouw is al een krediet van ⬠3.645.000 beschikbaar. In het BVG worden het CWI, de UWV en Sociale Zaken gevestigd.

De extra ruimte is nodig omdat er wijzigingen te verwachten zijn in de takenpakketen van gemeenten. De huidige politieke trend is om steeds meer taken bij gemeenten neer te leggen. Dat betekent meer werk. Ook de ontwikkelingen rond het Werkplein (Sociale Zaken, UWV en CWI) staan niet stil. Er wordt voortdurend gezocht naar meer samenwerking met arbeidsgerelateerde marktpartijen, waaruit de vraag naar (flex)werkplekken voortkomt.


De extra kosten worden gedekt uit inkomsten die bij de nieuwe taken horen of â als het om CWI of UWV gaat â uit hogere huuropbrengsten.