Gemeente Helmond


Kienverbod voor Vereniging Lampada Club

De Vereniging Lampada Club mag vanaf heden een jaar lang geen kienbijeenkomsten organiseren in Helmond.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond heeft tot dit kienverbod besloten naar aanleiding van de opsporingsactie van dinsdag 18 maart bij de kienavond in het supporterscafé in stadion De Braak. Deze kienavond was georganiseerd door Lampada Club. Uit de rapportage van de opsporingsactie bleek dat Vereniging Lampada Club zich niet heeft gehouden aan diverse voorschriften uit landelijke en gemeentelijke regelgeving. Deze overtredingen waren voor B&W aanleiding om per direct een kienverbod uit te vaardigen. Mocht Vereniging Lampada Club na afloop van de verbodsperiode (20 maart 2009) weer kienbijeenkomsten willen organiseren dan moet zij voldoen aan de strikte regelgeving voor het organiseren van openbare kienbijeenkomsten.

Regelgeving

De regels over kienen zijn te vinden in
de (landelijke) Wet op de Kansspelen, artikel 7c waarin het algemeen verbod op het organiseren van kansspelen is gegeven en waarin voorwaarden zijn bepaald waaronder op dit verbod een uitzondering mogelijk is;
de (gemeentelijke) Beleidsregel kienen Helmond 2007 waarin de voorwaarden waaronder kienen in Helmond is toegestaan zijn bepaald. Zie voor de uitwerking hiervan ook het digitaal loket onder klein kansspel, kienen.