Dienstenbond CNV

Nieuws

20 maart 2008

Beeindiging GUB-regeling Albert Heijn; Ahold neemt tekorten op zich

Leden hebben verontrust met CNV Dienstenbond contact opgenomen over het aflopen van de GUB-regeling op 1 april en de mogelijkheid dat zij bij moeten betalen. Na contact met Albert Heijn en de ledenvergadering van het GUB-fonds is duidelijk geworden dat medewerkers niets hoeven terug te betalen en Ahold de mogelijke schuld over zal nemen.

Medewerkers hebben in het verleden in kunnen schrijven op het Gemeenschappelijk Unit Bezit. AH heeft deze units door middel van een lening gefinancierd voor medewerkers. De bedoeling is dat bij het aflopen van de lening de Units verkocht kunnen worden en van de opbrengst AH terugbetaald kan worden en de winst behouden kan blijven. Echter de koers is gedaald onder het niveau van aanschaf.

De waarde van de Unit wordt vastgesteld door vraag en aanbod, waardoor er fluctuaties zijn in de waarde. Medewerkers hebben uiteraard ingeschreven in de verwachting dat de Units meer waard zouden worden. Nu het tegendeel het geval is, moet wel de lening terugbetaald worden en volgens de afspraken ligt het risico dat de Unit minder waard is geworden. De looptijd van de lening eindigt per 1 april 2008 en moet per die datum worden afgelost.

19 maart is er een ledenvergadering gehouden van het GUB-fonds. Daar is de stand van zaken doorgenomen en besloten het GUB-fonds per 1 april aanstaande op te heffen.
Ook is besproken wat te doen met de mogelijke tekorten die medewerkers kunnen hebben als gevolg van een te lage koers. Op de ledenvergadering is bekend geworden dat;

Albert Heijn is bereid - uit coulance - een tegemoetkoming te doen bestaande uit het overnemen van uw restant schuld aan Ahold na verkoop van de participaties op 31 maart 2008.

Dat betekent zoveel als dat AH uw schuld op zich neemt. Kijk voor meer informatie ook op de wensite van het GUB-fonds: www.gubfonds.nl

Voor veel leden zal deze oplossing een verlichting zijn, de mogelijkheid van het moeten terugbetalen lag als een molensteen om de nek.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl
Of kijk op de website: www.cnvdienstenbond.nl