Dienstenbond CNV

Nieuws

20 maart 2008

Cao-overleg Rabo Bouwfonds, nog geen afspraken

Tijdens het laatste cao-overleg is er gesproken over het pensioen, de gevolgen van de voorstellen van Rabo Bouwfonds en SBM, de vakantiehuisjes van bouwfonds. Er zijn nog geen afspraken gemaakt.

Rabo Bouwfonds heeft CNV Dienstenbond en de andere vakorganisaties uitgelegd wat de gevolgen zijn voor de verschillende doelgroepen. Een soortgelijke presentatie is door de directie van Rabo Bouwfonds ook in de regio's gegeven.
Uit die presentatie blijkt dat er 2 grote dilemma's zijn: is geld later ( een hoger pensioen) voor het gevoel evenveel waard als geld nu?;
hoe regel je de overgang van de oude regelingen naar de nieuwe regelingen? Doe je dat met een afbouw of een afkoop ineens? Tevens is de vraag of de nadelige gevolgen eerlijk verdeeld zijn, niet alleen tussen de doelgroepen bouwfonds, Rabo vastgoed en FGH, maar ook tussen oud en jong, laag- en hoogbetaalden etc. Dat zal nog heel ingewikkeld worden.

Er is uitgebreid gesproken over het pensioen. CNV Dienstenbond en de overige vakorganisaties hebben ervoor gepleit het pensioendossier buiten de totale berekening te houden en in ieder geval het begrip kostenneutraliteit los te laten. Vooralsnog lijkt Rabo Bouwfonds daar niet toe bereid. Dat betekent dat CNV Dienstenbond in de feitelijke onderhandelingen zal proberen dit voor elkaar te krijgen.

Voor wat betreft SBM, de stichting voor de vakantiehuisjes van bouwfonds, is afgesproken dat de SBM gedurende 2008 de bijdrage van de werkgever zal ontvangen. Vakorganisaties en directie Rabo Bouwfonds zullen met het bestuur van de stichting spreken over de toekomst van deze stichting.

Omdat wij niet over het andere grote dossier de beloningsregeling hebben gesproken zijn er nog geen afspraken gemaakt. Op 26 maart 2008 onderhandelen wij weer verder. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.
Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Op 25 maart 2008 om 16.30 uur is er een gezamenlijke vergadering van CNV Dienstenbond en de andere vakorganisaties bij FGH-bank op de Leidse Veer in Utrecht. Niet leden zijn ook van harte welkom. Wij zullen dan het cao-proces toelichten.

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd. Wij rekenen op u