Strukton


PPS Renovatie Financiën wint rijksinkooptijger

20 | 03 | 2008

Op 19 maart is in Den Haag voor de eerste keer de rijksinkoopprijs uitgereikt. Doel van deze prijs is om bijzondere inkoopprestaties bij de rijksoverheid onder de aandacht te brengen. In de categorie `De aanbesteding waar wij trots op zijn' won het project PPS Renovatie Financiën de eerste prijs. De Jury beloonde het project omdat `Het een mooie combinatie van Total Cost of Ownership en innovatief inkopen is'.

Het team van het ministerie van Financiën en de Rijksgebouwendienst nam het in deze categorie op tegen de aanbesteding OT 2006 van het ministerie van Economische Zaken en de aanbesteding Campagne-effectenonderzoek van het ministerie van Algemene Zaken. De hoofdprijs is gewonnen door het ministerie van VenW/Rijkswaterstaat met het project instandhouding van rijkswegen in Zeeland.

De rijksinkoopprijs is een initiatief van het Regiebureau Inkoop Rijksoverheid en werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Ruim twintig projectteams binnen de rijksoverheid hadden zich aangemeld voor de prijs. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Jeroen Harink, NEVI hoogleraar inkoopmanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam, beoordeelde de inzendingen.

Het PPS Project Renovatie Financiën is het eerste pps-project in de rijkshuisvesting. Strukton Integrale projecten was verantwoordelijk voor het management van de aanbesteding en is verantwoordelijk voor het management van Safire B.V, het consortium dat het project realiseert en het beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar overneemt.

Meer informatie vindt u op www.rijksinkoopprijs.nl.

Strukton Integrale Projecten