Bureau Verkeershandhaving


Grote verkeerscontrole op A2

20 maart 2008

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart 2008 op de rijksweg A2 de verkeerscontrole 'Ochtendgloren' gehouden. In beide richtingen zijn 1781 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en op (verkeers)overtredingen.

Aanhoudingen
In totaal zijn er 133 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Vier personen zijn aangehouden en ingesloten. Zestien bestuurders reden onder invloed van alcoholhoudende drank. Twee rijbewijzen zijn ingevorderd voor rijden onder invloed van een beginnende bestuurder (0,9 promille) en overschrijding van de snelheid met 71 km bij wegwerkzaamheden. Er zijn bij verschillende controles verdovende middelen (100 gram wiet en 7 gram hasj), een groot keukenmes en zeven vaten met brandstof en een overhevelinginstallatie in beslaggenomen. Een bestuurder van een Volvo negeerde een stopteken. Na een korte achtervolging kon het voertuig aan de kant worden gezet. De bestuurder vluchtte, de passagier is aangehouden. De auto is in beslag genomen.

Doel controle
Het doel van deze controle is het terugdringen van alcoholmisbruik in het verkeer, bevorderen van de verkeersveiligheid, terugdringen van de criminaliteit en het bevorderen van de samenwerking tussen politie en externe partners.