Gemeente Soest

Vier varianten Van Weedestraat

Datum: 20/03/2008

In 2006 heeft de gemeenteraad met vaststelling van de hoofdlijnen van het Detailhandelsbeleid besloten dat winkelgebied Van Weedestraat het hoofdwinkelcentrum van Soest wordt. Om dat te bereiken, hebben burgemeester en wethouders vervolgens eind 2007 besloten tot herontwikkeling van het gebied Van Weedestraat vanaf de rotonde bij de Burgemeester Grothestraat tot aan de spoorwegovergang.

Begin 2008 zijn hiervoor vier varianten ontwikkeld. In samenspraak met belanghebbenden en betrokkenen moeten die leiden tot een definitieve variant voor de herontwikkeling. De eerste stap is iedereen inhoudelijk op de hoogte brengen van de vier varianten. In de startnotitie worden de vier varianten uitgelegd. Begin april vindt u op deze website een nadere uitwerking daarvan. Tevens kunt u twee zaterdagen in april uw vragen stellen bij medewerkers van de gemeente die aanwezig zijn in de Van Weedestraat (precieze data volgen).
Vervolgens kan de inhoudelijke discussie plaatsvinden. Hiervoor worden enkele avonden in mei gereserveerd (precieze data volgen). Het is de bedoeling dat burgemeester en wethouders begin juli 2008 een voorkeursvariant kiezen. Deze variant wordt daarna verder uitgewerkt en in september besproken door de gemeenteraad.

Via deze website houden wij u op de hoogte. Wanneer u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Adriaan Moons van de afdeling Planologie & Bouwen (moona@soest.nl of 035-6093422).

.