Ingezonden persbericht


Persbericht + Persbericht + Drents Museum
Assen, 5 maart 2008

Shanghai Jazz Band in het Drents Museum: een unieke mix van Chinese en westerse muziek, dans en theater

Op vrijdag 28 maart 2008 presenteert het Drents Museum in Assen, dat tijdens de tentoonstelling 'Het Terracotta Leger van Xi'an' geheel in het teken van China staat, een spectaculair cross-over theaterconcert van de Shanghai Jazz Band. Deze Chinees-Nederlandse band brengt om 20.00 uur in de Statenzaal van het museum een verrassende combinatie van Chinese jazz en bekende Westerse nummers ten gehore. De unieke mix van muziek, theater en dans van deze band staat garant voor een onvergetelijk avondje uit.

Repertoire en bezetting
Het repertoire van de Shanghai Jazz Band bestaat uit zwoele (Chinese) jazz uit de 20er, 30er en 40er jaren, bekende 'standards' en moderne nummers, die in verrassende Chinese arrangementen zijn gegoten. De band bestaat uit tien musici. De drie Chinese zangeressen (Lin Su, Yumin Fan, Ay Ling (Alice Zulkarnain) en Chinese zanger (Aaron Wan) zingen in het Chinees (Mandarijn en Cantonees), in het Engels en het Frans. Deze zang representeert de voormalige districten van Shanghai met zijn multiculturele bevolking. De muzikale begeleiding bestaat uit: Lin Su (Pipa, de Chinese luit/gitaar), Yumin Fan de Erhu (Chinese knieviool) en Tiange Wang de Ghuzeng (Chinese harp). Naast muzikaal leider, pianist, backing vocalist en arrangeur Kees van Zantwijk, bestaat het Nederlandse gedeelte uit musici op slagwerk, contrabas, saxofoons/ klarinet /fluit en trompet. De choreografie en staging is in handen Monira Mc. Intosch (Dansacademie Lucia Marthas). Multi-media bedrijf JustVision zorgt voor artistiek beeldmateriaal van Old en New Shanghai, die dit theaterconcert completeren. Het idee, de research in China en het altijd kritische oog dat waakt over de kwaliteit en originaliteit behoort toe aan producente en inspirator Felicitas Speth von Schülzburg, directeur van theaterproducent International Performing Arts.

Verkoop en reserveringen
Kaarten zijn ¤25. Reserveren is mogelijk via Theater de Kolk, T 0592-313330. Voor meer informatie over het concert, zie www.theaterdekolk.nl of www.shanghaijazzband.nl.
Het museum is open om 18.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

////////////////



Ingezonden persbericht