Ingezonden persbericht


Eerste KANTL-conferentie 2008

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde organiseert naar aanleiding van nieuw werk van haar leden drie conferenties waarin de auteurs hun publicatie toelichten en, in het geval van creatief werk, er ook uit voorlezen. De KANTL-conferenties 2008 worden gehouden door Anne Provoost, Karel Porteman en Anne Marie Musschoot.

In de pamflettenreeks van Querido verschijnt van ANNE PROVOOST Beminde ongelovigen. Atheïstisch sermoen. Op donderdag 20 maart geeft de auteur tekst en uitleg bij haar merkwaardig pamflet, leest er uit voor, treedt in gesprek met Patrick Lateur en hoopt op interactie met de zaal.

DONDERDAG 20 MAART - 20.00u
Anne Provoost
Beminde ongelovigen. Atheïstisch sermoen.

Wat bedoelen gelovigen als ze zeggen dat hun god een plan met hen heeft? Heeft hij dan ook een plan met de niet-gelovigen, en met de planeet waarop zij wonen? In het debat over religie wordt steevast een onderscheid gemaakt tussen gematigde religie en extreme religie, maar waar ligt de grens tussen beide? Anne Provoost ontwerpt een religiometer waarmee u bij uzelf en uw vrienden op een schaal van tien kunt meten hoe (on)gelovig u bent. Ze stelt een verschuiving vast. De opgang van evangelisch creationisme, islamfundamentalisme en religieus sektarisme dwingt de niet-gelovigen tot actie. Een warm pleidooi voor een geëngageerd en energiek atheïsme.

Toegang? 5 euro per conferentie, 12 euro voor de hele reeks. Wanneer? om 20.00u (na de lezing volgt een kleine drink in de salons) Reserveren? Is niet noodzakelijk maar wel aangewezen: 09/ 265 93 40 - info@kantl.be Waar? Vergaderzaal - Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- & Letterkunde - Koningstraat 18, B-9000 Gent Boekenstand verzorgd door boekhandel Walry

--
Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) Koningstraat 18 B-9000 Gent
Tel: + 32 9 265 93 40 / Fax: +32 9 265 93 49
E-mail: secretariaat@kantl.be www.kantl.be