Ingezonden persbericht


Persbericht

18 maart 2008

Overgrote belangstelling voor symposium Boekenschermboekofscherm: drie generaties ontwerpers

De Lakenhal in Scheltema, 20 maart, 14.00 uur

Wat is de toekomst van het boek in het huidige digitale tijdperk? Deze vraag staat centraal in het symposium Boekenschermboekofscherm dat De Lakenhal op donderdag 20 maart in Scheltema organiseert.

Vier kopstukken uit de Nederlandse grafische ontwerpers-wereld geven hun visie op dit onderwerp: Irma Boom is representant uit de school van Wim Crouwel. Haar internationaal onderscheiden boeken zijn in veel collecties te vinden. Terwijl Irma Boom nog toekomst ziet voor het boek, stelt Willem Velthoven (directeur van Mediamatic) dat boeken aan het einde van hun Latijn zijn. Ontwerper Luna Maurer is op hoog niveau actief op het gebied van internetdesign. Zij kijkt zowel achter het beeldscherm als achter de schermen van het boek.

De middag wordt voorgezeten door Gerard Unger, bekend letterontwerper, hoogleraar typografische vormgeving en nestor van het Nederlandse typografische ontwerp.

Ruim 300 grafische vormgevers uit heel Nederland en studenten van kunstacademies hebben zich voor het (inmiddels volgeboekte) symposium aangemeld.

Het symposium vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Stad van Boeken t/m 1 juni in Museum De Lakenhal en Boek in Wording, Maria Barnas t/m 13 april in De Lakenhal in Scheltema.

Meer informatie: Stedelijk Museum De Lakenhal, tel 071-5165338, e.echternach@lakenhal.nl