Gemeente Rotterdam

Onderwerp:

opening Praktijkschool en ondertekening onderwijsconvenanten

Datum:

18 maart 2008

Opening Praktijkschool Autotechniek / ondertekening opleidingsconvenanten

Donderdag 20 maart van 10.30 tot 12.30 uur wordt de praktijkschool Roteb Lease officieel in gebruik genomen door onderwijswethouder Leonard Geluk. Daarna ondertekenen Stadstoezicht en Roteb convenanten die de unieke samenwerking tussen de gemeentelijke diensten (Roteb en Stadstoezicht) en het Albeda College, ID4IT (interactief onderwijs), het IJssel College en Ecabo (kenniscentrum beroepsonderwijs / bedrijfsleven) bevestigen.

De praktijkschool is een duidelijk voorbeeld van de wijze waarop het onderwijs in de gemeente vorm wordt gegeven. Ze is gesitueerd in één van de werkplaatsen van Roteb Lease. In deze werkplaatsen worden ongeveer 3.000, voornamelijk bijzondere bedrijfsauto's onderhouden, waaronder bijna alle gemeentelijke voertuigen.

Voor de opleiding Toezicht en Veiligheid in parkeergarages wordt een convenant ondertekend dat ertoe moet leiden dat er continu 10 deelnemers van het Albeda College in opleiding zijn.

Voor de opleiding in de automotive sector worden afspraken bevestigd die ervoor zorgen dat er meer leerlingen in de autotechniek worden opgeleid. In deze sector is er immers volop werk, terwijl er onvoldoende mensen voor worden opgeleid.

Programma
. 11:00 Opening door Peter Witvliet, hoofd Roteb Lease . 11:15 Toespraak wethouder Leonard Geluk
. 11:20 Ondertekening convenant Roteb Lease, Albeda College, ID4It en IJssel College . 11:25 Openingshandeling
. 11:30 Optreden jongleur
. 11:40 Ondertekening convenant Stadstoezicht, Albeda College . 11:45 Diverse leerlingen in actie in de werkplaats.

Noot voor de redactie/