Gemeente Zwartewaterland


Persbericht

Herbouw 35 woningen over 4 bouwlagen

College positief over uitbreiding De Meente

Het college van burgemeester en wethouders is positief over de uitbreidingsplannen van Woonzorgcomplex De Meente in Genemuiden. Om de uitbreiding mogelijk te maken, zal een deel van het complex aan de Dorus Rijkerstraat, 11 woningen, worden gesloopt. Op dezelfde locatie herrijzen 35 woningen over vier bouwlagen. De uitbreiding is noodzakelijk vanwege de grote vraag naar zorgwoningen.
Uitbreiding van De Meente in deze vorm is in stedenbouwkundig opzicht ruimtelijk aanvaardbaar. Daarnaast past een groter aanbod van zorgwoningen uitstekend in de concept Woonvisie die in mei ter vaststelling aan de raad wordt aangeboden. Bovendien zijn de plannen een goed voorbeeld van duurzaam ruimtegebruik door het efficiënter benutten van bestaande gronden.
Voordat de bouw kan beginnen, dienen nog een aantal stappen te worden gezet. De uitbreidingsplannen moeten worden uitgewerkt en de bouwvergunning worden aangevraagd. Ook de welstandscommissie buigt zich nog over de plannen. Omdat de beoogde uitbreiding bovendien niet past binnen het geldende bestemmingsplan, zal ook een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden doorlopen. Binnen deze procedure bestaat de mogelijkheid om op het plan te reageren.

-----------Einde bericht
Hasselt, 20 maart 2008
Voor nadere informatie:
H. Groeneveld, tel. 038 385 31 49
A. Landsman, communicatieadviseur, tel. 038 385 31 48


---- --