KNSB

NK Scholenploegenachtervolging

publicatie: 14-3-2008



Hoogland (KNSB) - Op donderdag 20 maart vindt van 08.00-17.00 uur op de Kennemer Kunstijsbaan in Haarlem de finale plaats van het Nederlands kampioenschap Scholenploegenachtervolging voor scholen uit het voortgezet onderwijs.

De finaledag vormt de afsluiting van een toernooi, waaraan zo'n 3000 leerlingen hebben meegedaan.

Meer dan 120 ploegen van ruim 70 scholen, verdeeld in tien verschillende categorieën in de leeftijd van 12 tot 18+, gaan proberen de Nederlandse titel te veroveren. Naast deze titel zijn er medailles voor de eerste drie per categorie en is er voor alle deelnemers en ploegleiders een prachtige herinnering: de inmiddels befaamde Viking scholenploegenachtervolging-bidon.

Net als vorig jaar zal er rondom de baan meer te doen zijn. Zo is er de marathonploeg "Goesting.nl", die de ploegenachtervolging als demo schaatst, en wordt er een foto-shoot genomen van alle deelnemende ploegen.

De wedstrijden bestaan uit twee teams van vier personen die het tegen elkaar opnemen. Nadat elk team twee keer heeft gereden, rijden de snelste vier teams de grote finale en gaan dus uitmaken welk schoolteam Nederlands kampioen wordt.

De NK Scholenploegenachtervolging bestaat al ruim 25 jaar. Uniek is dat de wedstrijden open staan voor zowel wedstrijdlicentiehouders als recreanten, die ieder in hun eigen categorie rijden. Elke school kan dus Nederlands kampioen worden.

Meer informatie over het NK Scholenploegenachtervolging >>> Zie het origineel