Symposium: "Bouwend Nederland verstikt in de regelgeving"

17/03/2008 09:12

SDU uitgevers

"Bouwend Nederland verstikt in de regelgeving", dat is het thema van het door Sdu uitgevers georganiseerde symposium op 20 maart in het Bouwhuis te Zoetermeer.

Een oerwoud van regels
Het komt werknemers van bouwbedrijven en bij de overheid waarschijnlijk bekend voor, geen transparantie in een oerwoud van regels. Ook op het gebied van (bouw)vergunningen kunnen de regels zeer complex zijn. Het bepalen van de benodigde vergunningen voor een bouwproject en de bijbehorende doorlooptijden kan een zeer lastige klus zijn. Een fout zit in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben.

Symposium
Tijdens het symposium wordt de nieuwe Planningstool Omgevingsvergunningen gepresenteerd. Deze planningstool helpt de betrokkenen bij het checken van alle benodigde vergunningen, het plannen van de proceduretijden en het aanvragen van de vergunningen. Daarnaast wordt de invoering van de Wabo besproken door Mr. Ing. Bert Rademaker(VROM) en zal er een forumdiscussie plaatsvinden over het dagthema.

De Planningstool Omgevingsvergunningen
De nieuwe planningstool is te vinden op: www.vergunningentool.nl. Op deze website worden adviseurs, vergunningaanvragers in de bouwwereld en vergunningverleners bij de overheid stap voor stap door de vergunningaanvragen geloodst. Steeds kan men terugvallen op een korte toelichting en relevante wet- en regelgeving.

Samenwerking met brancheorganisaties
De Planningstool Omgevingsvergunningen is tot stand gekomen in samenwerking met de belangrijke (branche)organisaties VNG, Bouwend Nederland en de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers. Deze website moet een belangrijk kennisplatform worden, waarop betrokkenen kennis en ervaring kunnen delen.





http://www.vergunningentool.nl/demo