BouwNed

Betonrot bestaat niet
20-03-2008

Beton is een blijvertje, zo voorspelt Hans Nijssen, voorzitter van de intussen ruim tachtigjarige Betonvereniging en directeur Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam. "Ondanks het soms wat harde imago."

Bouwen in beton heeft vooral een `hard' imago, maar dat is een kwestie van esthetiek, zo vindt Nijssen. De grote bouwstromen van de jaren zestig, toen het de toenmalige minister van Volkshuisvesting Bogaers lukte om meer dan honderdduizend woningen per jaar te laten opleveren, werden gekenmerkt door het gebruik van veel beton. Het ongebreidelde gebruik van beton leidde ook tot onzorgvuldigheid in de verwerking, waardoor het zogenoemde betonrot kon ontstaan. Nijssen: "Betonrot bestaat niet, rotte beton wel. We hebben er als vereniging op ingespeeld met reparatieprogramma's en cursussen."

In Podium 5, die 20 maart is verschenen, leest u in een interview met Hans Nijssen, voorzitter van de Betonvereniging en Dick Stoelhorst, directeur van de Betonvereniging meer over beton en de betonvereniging.