Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Aanschrijving eigenaar Vakantiepark Bonte Vlucht

Deze week heeft de eigenaar van Vakantiepark De Bonte Vlucht een aanschrijving ontvangen die aangeeft dat er voorzieningen getroffen moeten worden om de ontstane schade aan de ecologische structuur en het landschap zoveel mogelijk te herstellen. Deze schade was ontstaan bij het aanleggen van bloembakken en het afgraven van een aarden wal. Al eerder (op 29 februari) was de eigenaar aangeschreven om alle werkzaamheden stil te leggen waarvoor geen vergunning was aangevraagd/verleend.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug hecht grote waarde aan groen, natuur en ecologie. Dit houdt in dat als er schade wordt aangebracht de gemeente hier tegen optreedt. In het geval van De Bonte Vlucht betekende dit dat niet alleen de werkzaamheden zijn stilgelegd, maar ook de ontstane schade moet worden hersteld.

De gemeente heeft aangegeven dat de volgende voorzieningen moeten worden getroffen:

* Er moeten plusminus 40 bomen gekapt worden. Het wortelstelstel van deze bomen is tijdens de werkzaamheden onherstelbaar beschadigd, waardoor zij sterk in conditie achteruitgaan en gevaar opleveren voor de omgeving.

* Er moeten 40 bomen worden herplant (10 in de plantenbakken en 30 aan de voorzijde van het park).

* De aarden wal aan de voorzijde van het vakantiepark moet worden hersteld op basis van de voorschriften van het ecologisch onderzoeksbureau.

In de aanschrijving is aangegeven dat de werkzaamheden voor 1 mei a.s moeten zijn uitgevoerd. Wanneer hier niet of niet tijdig aan wordt voldaan, wordt een dwangsom opgelegd.

Laatst gewijzigd: 19 maart 2008