Ingezonden persbericht




Persbericht

20 maart 2008

Le Champion neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid met ondersteuning SOScoin® Nieuwe Dam tot Dam partner RVS biedt SOScoin® aan

Stichting Sportevenementen Le Champion zal de introductie van de SOS (lees S.O.S.) coin® volop gaan promoten onder de deelnemers (zoŽn 125.000 op jaarbasis) aan haar hardloop-, wandel- en fietsevenementen. Gestart wordt met de Dam tot Dam sportevenementen, waar de inschrijvingen op 1 april 2008 voor open gaan. De noodzaak voor individuele sporters om deze SOScoin® altijd aan de schoen bevestigd te hebben, onderschrijft zij volledig. Le Champion neemt met dit initiatief het voortouw om een bijdrage te leveren aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. In het Dam tot Dam weekend, 20 en 21 september 2008, brengt Le Champion ruim 50.000 sporters in beweging.

Waarom de SOScoin®?
De SOScoin® werd in januari dit jaar geïntroduceerd door beginnend hardloper Pascal Adelaar uit Nieuwegein. Le Champion hoorde van dit initiatief en voelde zich gelijk aangesproken een belangrijke bijdrage aan de introductie van dit noodzakelijke muntje te geven. Te vaak verschijnen berichten in de media, waarin de politie op zoek is naar de identiteit van een sporter. Bij het individueel buiten sporten, kan altijd onverhoopt iets misgaan. Hoe wordt in een noodsituatie het thuisfront bereikt? En wanneer de sporter buiten bewustzijn is, wie vertelt de hulpverleners welke medische problemen een rol kunnen spelen bij de behandeling? Pascal Adelaar ontwikkelde voor dit soort situaties de SOScoin®.

Vereende krachten
Le Champion is samen met haar nieuwe partner voor het Dam tot Dam sportweekend, financieel dienstverlener RVS, om de tafel gaan zitten om de krachten te bundelen met als doel dat elke sporter altijd een legitimatie bij zich heeft. Als financieel dienstverlener vindt RVS het belangrijk dat welzijn van mensen gewaarborgd wordt. Daarom ondersteunt zij de SOScoin® van harte. Veiligheid en gezondheid zijn een groot goed waar in geïnvesteerd dient te worden. Echter, niet alleen fysieke fitheid, maar ook de financiële conditie is belangrijk. RVS geeft persoonlijk financieel advies bij mensen thuis en is daardoor zeer betrokken bij veel Nederlandse gezinnen. Tevens is er gekeken of er een mogelijkheid was om een speciale actie voor Dam tot Dam deelnemers samen te stellen. En dat is gelukt.

Wat is de SOScoin®?
De SOScoin® is een lichtgewicht kunststof munt, welke bevestigd wordt aan de veter van de sportschoen (zie foto). Informatie, zoals een mobiel telefoonnummer, bloedgroep, aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, medicijngebruik maken de SOScoin® een onmisbaar item voor iedere individuele sporter. De cijfers en letters worden permanent ingegraveerd met behulp van een laser-grafeermachine. De drager van de SOScoin® heeft 84 karakters tot zijn beschikking. De munt weegt slechts 1 gram en wordt eenvoudig en stevig bevestigd aan de veters van een schoen. De SOScoin® is bijna net zo groot als de ChampionChip bij loopwedstrijden, maar is alleen opvallend rood van kleur. Pascal Adelaar: "Kijk, de SOScoin® brengt je niet thuis. Maar mensen die jou te hulp schieten weten wel waar ze mee te maken hebben, als je dat zelf niet kunt vertellen. Of welk nummer ze moeten bellen. Ook voor andere doelgroepen, zoals kinderen, is de SOScoin® een prachtig en simpel doeltreffend product".

Over RVS

RVS is een van de grotere Nederlandse financiële dienstverleners met eigen adviseurs in loondienst (950). RVS geeft persoonlijk financieel advies bij klanten thuis en richt zich op pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Het bedrijf heeft al meer dan 165 jaar ervaring en bedient 1,4 miljoen particuliere klanten. RVS is onderdeel van de ING Groep waardoor RVS haar klanten een optimale kwaliteit van producten en dienstverlening kan bieden.

Noot voor de redactie,