Gemeente Midden Delftland

(20-03-2008)

Nieuw in Midden-Delfland: Meldpunt Bezorgd?

Onlangs is het Meldpunt Bezorgd? in Midden-Delfland geopend. Burgers en instellingen kunnen bij het Meldpunt Bezorgd? melding maken van zorgwekkende situaties.

Soms maakt u zich zorgen om iemand. U wilt voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. Dan kunt u Meldpunt Bezorgd? bellen. Bij Meldpunt Bezorgd? kunt u onder meer meldingen maken van mensen die:

* zelf geen hulp zoeken (zogenoemde zorgwekkende zorgmijders);
* een eenzaam leven leiden (sociaal isolement);
* te maken hebben met huiselijk geweld;

* te maken hebben met ouderenmishandeling.

Medewerkers van het meldpunt onderzoeken wat er speelt en door wie een moeilijke situatie het best opgelost kan worden. Meldpunt Bezorgd?brengt dus via één centraal punt de probleemgebieden samen en zorgt voor een gezamenlijke aanpak, waarbij allerlei instanties op het gebied van onder meer psychiatrie, maatschappelijk werk, budgetbegeleiding, schuldhulpverlening en woonbegeleiding betrokken kunnen worden. Hierdoor krijgen mensen in een vroeg stadium de hulp die ze nodig hebben.

Meer informatie en bereikbaarheid
Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur via tel. (0900) 040 040 5 (lokaal tarief) of e- mail: meldpuntbezorgd@stichtingkwadraad.nl. Kijk voor meer informatie op internet: www.meldpuntbezorgd.nl

---