Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 19 maart 2008 08-08

Provinciale Staten positief over herbenoeming CdK

Provinciale Staten van Overijssel hebben gisteravond een positief advies aan de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties uitgebracht met betrekking tot de herbenoeming van de Commissaris van de Koningin mr. G.J. Jansen, voor een nieuwe termijn van zes jaar.

Provinciale Staten hebben in een besloten vergadering gesproken over de bevindingen van de vertrouwenscommissie die in januari werd ingesteld. De vertrouwenscommissie kreeg de opdracht om zich een oordeel te vormen over het functioneren van de Commissaris van Koningin en vervolgens advies uit te brengen. Gesprekken met de Commissaris, Gedeputeerden, de directie en de griffier vormden een onderdeel van deze procedure. De thema's van deze gesprekken waren: "teamleider en teamspeler", "spelregels en medespelers" en "bestuurlijke verhoudingen en het vormgeven aan het dualisme".

De vertrouwenscommissie heeft daarnaast uitvoerig gerapporteerd over de taken en functies die de Commissaris van de Koningin buiten Provinciale- en Gedeputeerde Staten vervult, zoals het vertegenwoordigen van de provincie Overijssel, het onderhouden van tal van netwerken in Nederland en in Europees verband, het onderhouden van contacten met het Koningshuis, de regering en de rijksoverheid.

De vertrouwenscommissie, met daarin van elke politieke fractie een vertegenwoordiger, stond onder voorzitterschap van dhr. Ing. P.P. Antuma, fractievoorzitter van het CDA.

Informatie: Provincie Overijssel, Statengriffie, Geke Mateboer, telefoon 038 499 87 88


---- --