Ingezonden persbericht


Vrijdag 28 maart in World's Untold Stories:
GAZA TUNNELS

Jongeren graven met gevaar voor eigen leven tunnels naar Egypte voor smokkel van wapens en goederen

Iedere nacht daalt de 14-jarige Said af in een nauwe schacht die uitkomt in een tunnel. De volgende acht uur graaft hij onafgebroken aan de tunnel. Het is claustrofobisch, moeilijk en gevaarlijk werk. Hij graaft, net als anderen in Gaza, een tunnel naar Egypte.

De tunnels worden gebruikt voor allerhande smokkel, variërend van wapens voor Hamas tot simpele huishoudelijke produkten die niet verkrijgbaar zijn in het geïsoleerde Gaza. De tunnels zijn de enige mogelijkheid om goederen naar het gebied te importeren."De tunnels zijn een goud mijn!" stelt Said. Maar tot zijn grote ergernis gaat de meeste winst naar anderen. "Wij doen al het werk, en vervolgens worden wij op een zijspoor gezet", klaagt hij. Wanneer de tunnel bijna klaar is , "openen andere mensen hem regelen het verkeer en verdienen meer dan wij".

Met het geld dat Said verdient ondersteunt hij zijn hele familie. Maar iedere keer dat hij de tunnel in gaat beseft hij: "Wellicht graaf je je eigen graf".

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 19.30 uur - 20.00 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Gaza Tunnels wordt uitgezonden op:

Vrijdag 28 maart om 19.30 uur

Zaterdag 29 maart om 13.00 uur en 00.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht