Gemeente Aa en Hunze


18-03-2008 Aa en Hunze heeft primeur

Gemeentelijke dienstverlening in Wegwiezers Rolde en Annen Op donderdag 20 maart 2008 start de gemeente Aa en Hunze een pilot mobiele dienstverlening in de Wegwiezers in Rolde en Annen. Hiermee brengt de gemeente haar dienstverlening dichter bij de burger. De gemeente heeft met deze pilot een primeur in Nederland. Het gaat om een test van twee maanden in het kader van het Europese project CIDRE.

Wethouder G.J. ten Brink zal op 20 maart om 14.00 uur het startsein geven voor de pilot door een rijbewijs aan te vragen in de Wegwiezer in Rolde. Naast het rijbewijs kunnen ook van andere gemeentelijke diensten gebruik gemaakt worden, zoals het aanvragen van de gehandicaptenparkeerkaart, een uittreksel GBA, uittreksel burgerlijke stand en het aangeven van een verhuizing. Ambtenaren zijn hiervoor enkele dagdelen per week met mobiele apparatuur in de Wegwiezers aanwezig. Wegwiezers zijn decentrale steunpunten waar informatie te verkrijgen is over wonen, zorg en welzijn.

Inwoners van Annen en Rolde hoeven voor de genoemde gemeentelijke dienstverlening niet meer naar het gemeentehuis in Gieten, maar kunnen vanaf nu hiervoor terecht in de Wegwiezers (Rolde (Boerhoorn), Zuides 50 op dinsdag en donderdag van 14.00 - 16.00 uur, Annen (bibliotheek) Kruisakkers 34a op maandag en woensdag van 14.00 - 16.00 uur).

In eerste instantie gaat het om een test van twee maanden, die vervolgens wordt geëvalueerd. Hierbij speelt de waardering van de burger een belangrijke rol. Gebruikers zullen daarom naar hun ervaringen gevraagd worden.

De gemeente Aa en Hunze neemt als enige Nederlandse gemeente deel aan het Europese project "Citizen-Friendly Trans-European mGovernment Services" (CIDRE). CIDRE is gebaseerd op het Berlijnse project `Mobiele Burger Service': met behulp van een mobiele uitrusting (laptop, printer, scanner, mobiele betaalautomaat) dienstverlening op locatie bieden. Het doel is de dienstverlening van de overheid dichter bij de burger te brengen door het gebruik van mobiele apparatuur en draadloze netwerken. In de pilot wordt in Zweden, Estland en Nederland getest of het in Duitsland ontworpen `mobiel burgerservice concept' ook in andere landen kan worden gebruikt.

Nadere informatie is te vinden via www.cidremobile.eu