InBev introduceert compacte kelderbiertruck


`CityRunner' maatwerkoplossing voor Utrechtse binnenstad

UTRECHT/ BREDA, 20080320 -- Bierbrouwer InBev neemt deze week de CityRunner in gebruik. Dit is een nieuw, compact type kelderbiertruck die speciaal is ontwikkeld om de oude binnenstad van Utrecht te bevoorraden. Door de aslastbeperking van 2 tot 4 ton is het niet meer mogelijk met een reguliere kelderbier tankwagen de binnenstad te bereiken. Bierbrouwer InBev heeft in samenwerking met tanksysteembouwer Duotank een meerassige tankwagen ontwikkeld die dat wel kan en is daarmee de eerste bierbrouwer die een dergelijke maatwerkoplossing in gebruik neemt.

De gemeente Utrecht hanteert in de binnenstad aslastbeperkingen van 2 tot 4 ton om het historische grachtengebied te beschermen. "We hebben nu nog wel een ontheffing voor onze reguliere kelderbiertrucks, maar die loopt binnenkort af", zegt Rob Tellier, manager Horeca Technische Dienst van InBev Nederland. "Omdat keldertankbier veel voordelen biedt, niet alleen op gebied van efficiency maar ook wat betreft arbeidsomstandigheden, hebben we een speciale, compacte kelderbier tankwagen ontwikkeld waarmee we de binnenstad van Utrecht kunnen blijven bereiken en onze klanten beleveren.
Vandaag de dag beleveren we bovendien veel van onze klanten in het centrum van Utrecht nog met fustenbier. Dat is zwaar werk, als je bedenkt dat we bij meerdere klanten vaak tientallen 50-liter fusten bier afleveren."

Compact en wendbaar
De kelderbier tankwagen die door InBev samen met Duotank is ontwikkeld, is compact van afmeting en bovendien meer wendbaar, zodat horecaklanten in de oude binnenstad gemakkelijk bereikt kunnen worden. Door meerdere assen toe te passen wordt de druk per as lager, waardoor het voertuig aan de regelgeving van de gemeente Utrecht voldoet. De kelderbier tankwagen heeft een maximale laadcapaciteit van 3000 liter bier.

Over InBev
InBev Nederland is onderdeel van InBev NV/SA, 's werelds leidinggevende bierbrouwer. InBev voert in Nederland bekende biermerken zoals Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.inbev.nl

Foto: InBev introduceert de `CityRunner' een compacte en wendbare kelderbier tankwagen die kan leveren in gebieden met aslastbeperkingen (foto: Peter van den Broek).





Ingezonden persbericht