CDA Statenfractie Gelderland

PERSBERICHT

CDA wil steun voor vrouwelijke ondernemers op het platteland

Vrouwelijke ondernemers spelen een belangrijke rol in het versterken van de economische vitaliteit van het platteland. Zowel binnen de agrarische sector als bij de zogeheten nieuwe economische dragers zoals zorgboerderijen en op recreatiebedrijven vormen zij een onmisbare factor (aldus de CDA-fractie).

Vanuit de praktijk komt echter naar voren dat zij actieve ondersteuning behoeven. De bestaande maatregelen en ondersteuningsstructuren houden onvoldoende rekening met vrouwelijke ondernemers.

Het LTO Noord biedt een ondersteuningsproject dat aan deze eisen voldoet, namelijk: "Startende Ondernemers voor een Vitaal Platteland". Dit project, dat vanuit LNV-geinitieerd is, richt zich nadrukkelijk op vrouwelijke ondernemers. Middels verscheidene activiteiten zoals workshops, informatiebijeenkomsten, en individuele coaching, ondersteunen ze de vrouwen en begeleiden hen tot het ondernemerschap. In Overijssel zijn met deze aanpak al goede resultaten geboekt. De CDA fractie vindt het project "Startende Ondernemers voor een Vitaal Platteland" dan ook een belangrijk initiatief dat zeker doorgang moet vinden.

LTO Noord heeft ten behoeve van dit project een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie. Tot op heden heeft zij geen positieve reactie ontvangen. De CDA fractie vraagt Gedeputeerde Staten met klem de beoordeling van het projectvoorstel te heroverwegen en spoedig met een uitspraak te komen.




CDA Statenfractie Gelderland