Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 20 maart 2007

Uitbreiding Stenden hogeschool

Gisteren, 19 maart jl. heeft Stenden hogeschool (voorheen CHN) een bouwaanvraag ingediend bij de Gemeente Leeuwarden voor uitbreiding van huisvesting aan de Rengerslaan in Leeuwarden. Daarmee anticipeert Stenden hogeschool op de forse groei van het aantal studenten in de komende jaren. Deze verwachte groei komt voort uit de positieve waardering voor het aanbod aan opleidingen en de kwaliteit van het onderwijs. Stenden hogeschool heeft op dit moment ruim 10.000 studenten verdeeld over 5 vestigingen in Nederland (Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel en Assen).

Het huidige gebouw van de hogeschool in Leeuwarden is geschikt voor het huisvesten van maximaal 7.100 studenten. Kijkend naar de prognoses voor de komende jaren dan verwacht Stenden hogeschool dat in oktober 2008 minimaal 7.600 studenten aan de vestiging in Leeuwarden zullen studeren. In 2012 verwacht Stenden een studentenaantal van minimaal 8.900 studenten in Leeuwarden. Deze groei wordt met name bewerkstelligd door een toenemend aantal internationale studenten uit Europa en Azië en uitbreiding van het aantal opleidingen in de toekomst op bachelor en master niveau.

De uitbreiding bestaat uit 3.000 m' semi-permanente huisvesting op eigen terrein aan de kant van de Rengerslaan. Om het huidige pand van Instituut Service Management (ISM) komt een L-vormige haak bestaande uit 2 verdiepingen. In het gebouw worden de ondersteunende activiteiten van de hogeschool en het ISM gehuisvest. Tevens komt in dit gebouw een tentamenhal. In het huidige hoofdgebouw worden de onderwijsactiviteiten geconcentreerd. Naar verwachting zal de semi-permanente huisvesting in augustus worden opgeleverd.