Gemeente Delft Persbericht

Cultuurglossy voor Delft

Delftenaren die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur en monumenten hoeven niets meer te missen in hun eigen stad. Want nu is er de geheel vernieuwde Delf, cultuurhistorisch magazine. Delf is de eerste en enige full colour cultuurglossy voor en over Delft. Delf verschijnt ieder kwartaal en bevat artikelen over nieuwe aanwinsten van Erfgoed Delft en omstreken, verwachte tentoonstellingen in Museum Het Prinsenhof, Museum Nusantara en Museum Lambert van Meerten, nieuws over opgravingen door de Delftse archeologen, evenementen, lezingen en meer.

Olie
Het eerste nummer van Delf staat geheel in het teken van Calvé. Delft zou Delft immers niet zijn zonder deze fabriek, vroeger beter bekend als de N.O.F. (Nederlandsche Oliefabriek). De slaoliestijl, waarmee de N.O.F. kunst en reclame met elkaar verbond, is wereldberoemd. Maar kunst en Calvé staan ook op een andere manier met elkaar in verbinding. Calvédirecteur Hugo Tutein Nolthenius bijvoorbeeld, was aan het begin van de twintigste eeuw een ijverig en kunstzinnig verzamelaar. Uit die periode stamt ook het monumentale hoofdkantoor van De Gist en Calvé, waarin de Delflezer een blik wordt gegund aan de hand van historische foto's.

Verkrijgbaarheid
Delf is verkrijgbaar in de winkels van Museum Het Prinsenhof, Museum Nusantara en Museum Lambert van Meerten, bij het Gemeente Archief en in diverse Delftse boekhandels. Losse nummers: ¤ 3,50, jaarabonnement: ¤ 12,50. Delf is een gemeenschappelijke uitgave van Erfgoed Delft e.o., Monumentenzorg en Bouwkwaliteit, Historische Vereniging Delfia Batavorum en Vereniging Vrienden van het Prinsenhof. Meer informatie over Delf en abonnementen vindt u op www.gemeentemusea-delft.nl