Ingezonden persbericht

Stoneroos en Rabobank genomineerd voor een SpinAward met de interactieve commercial van Rabo Mobiel

Vandaag zijn de nominaties voor de SpinAwards 2007 bekend gemaakt. Stoneroos is samen met de Rabobank genomineerd uit een totaal van 38 inzendingen in de categorie "Beste interactieve video concept". Met de iAd voor Rabo Mobiel zijn de Rabobank en Stoneroos één van de kanshebbers op een gouden SpinAward.

Met de iAd zet Rabobank haar lijn voort om te innoveren en te experimenteren met nieuwe media. Stoneroos heeft het creatieve concept en de technische realisatie voor haar rekening genomen, waarbij gebruik is gemaakt van het Avinity systeem. Voor de Rabobank en Stoneroos geeft de nominatie een extra impuls aan het creëren van interactieve televisie concepten.

De Rabo Mobiel commercial - met in de hoofdrol Fatima Moreira de Melo - is zes weken lang, 30 keer 'interactief' uitgezonden tijdens live eredivisiewedstrijden op het Tele2 Vision platform. De interactieve video omgeving was gedurende de commercial beschikbaar via de 'red button' op de afstandsbediening, waarop 12.000 keer gedrukt is.

()

Het concept richtte zich op voetballiefhebbers en met de interactieve videowedstrijd is een link gelegd tussen hockey en voetbal. De kijkers konden iedere week meedoen aan een nieuwe wedstrijd, waarbij voorspeld kon worden wie op welke plek in het doel zou scoren. De winnaars ontvingen een Rabo Mobiel. Naast het spel omvatte de applicatie een exclusieve Rabo Mobiel aanbieding, een filmpje dat het gemak van Rabo Mobiel illustreert en een overzicht van alle Rabo Mobieltjes. Alle telefoons konden direct worden besteld.

Bekijk de videodemo van de Rabo Mobiel iAd op www.stoneroos.nl/RaboMobiel.

Op 20 maart 2008 zal Stoneroos tijdens de SpinAwards Inspiration Days in Pakhuis de Zwijger zichzelf presenteren en de Rabobank case toelichten. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens de SpinAwards Night op 3 april 2008. De uitreiking en het feest vinden dezelfde avond plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam op een nog onbekend tijdstip.