RVD/Kon.Huis nr. 60: Prinses Màxima - Toespraak Kameroen

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

PRINSES MÁXIMA SPREEKT OP VN-BIJEENKOMST IN KAMEROEN

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima der Nederlanden heeft op 19 maart in Yaoundé, Kameroen een besloten regionale bijeenkomst toegesproken van ministers van Financiën, presidenten van Centrale Banken en andere besluitvormers in de financiële sector.

De Prinses sprak daar op uitnodiging van de Centrale Bank van Centraal Afrikaanse Staten (BEAC), die gevestigd is in Kameroen. Het evenement werd door CGAP (Consultative Group of Assistance to the Poor) georganiseerd, met ondersteuning van de VN Adviseursgroep voor Toegankelijke Financiële Sectoren.

Prinses Màxima hield op 19 maart en 20 maart tevens bilaterale gesprekken met vertegenwoordigers van Rwanda, de Democratische Republiek Congo, Burundi, Madagascar, Kameroen en de regionale centrale bank van Centraal Afrika, de BEAC.

Zij deed dit in het kader van haar werkzaamheden als lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Namens deze adviseursgroep bespreekt zij met wetgevers en toezichthouders de belemmeringen voor het toegankelijk maken van financiële diensten aan, in het bijzonder, lage inkomensgroepen en het MKB. Belangrijke doelstellingen zijn het spaargedrag van mensen te bevorderen, systemen van kredietverstrekking te versterken, financiële transacties te vergemakkelijken en tegelijkertijd de consumenten voor te lichten en te beschermen tegen financiële risico's.

Noot voor redacties (