AutoRai

Nieuwe Mazda2 'World Car of the Year 2008'

(3/21/2008)
De nieuwe Mazda2 is gekozen tot âWorld Car of the Year 2008â. Dat is gisteren bekendgemaakt op de New York International Auto Show, waar de nieuwe kleinste Mazda de verkiezing won van 39 andere modellen. De nieuwe Mazda2 versloeg in de finale de Ford Mondeo en de Mercedes-Benz C Klasse.

De Mazda2 stond bovendien in de finale van de âWorld Car Design Award 2008â, samen met de Audi R8 en de Volvo C30. Deze prijs ging uiteindelijk naar de Audi R8.

De verkiezing tot WCOTY werd voor het eerst georganiseerd in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld, die ook de organisatie en productie voor hun rekening nemen. De jury, bestaande uit 47 autojournalisten, bracht zijn stem uit onder couvert, gebaseerd op ieders persoonlijke ervaring met en kennis over de diverse kandidaten. De herkomst van de juryleden is evenwichtig verdeeld over Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en andere delen van de wereld.

Sinds de introductie van de Mazda2 in Europa in 2003 heeft het model een grote mate van populariteit gekend vanwege onder meer zijn praktische afmetingen, grote binnenruimte en functionaliteit. De tweede generatie van de Mazda2 kwam in juli 2007 op de markt in Japan en trok meteen de aandacht met zijn uitgesproken sportieve rijdynamiek en de nadruk die Mazda legde op het streven naar meer milieuvriendelijke, zuinige en veilige autoâs, verpakt in een aantrekkelijk design.

De nieuwe Mazda2 beantwoordt volledig aan al deze hedendaagse elementen met een stijlvol en dynamisch exterieur, dat wordt aangevuld met aspecten als lage gebruikskosten en een laag brandstofverbruik, onder meer bereikt door het gewicht van de auto met 100 kg te verminderen.

âWe zijn buitengewoon verheugd dat de jury van âWorld Car of the Yearâ voor de nieuwe Mazda2 heeft gekozenâ zegt Dan Morris, Senior Managing Executive Officer van Mazda Motor Corporation en als zodanig verantwoordelijk voor marketing, verkoop en klantenservice. âDit is een waardevolle erkenning, die de bezitters van een nieuwe Mazda2 en alle medewerkers van Mazda wereldwijd samen kunnen vierenâ.

âDe nieuwe Mazda2 overtreft al onze verwachtingen. De uitverkiezing laat zien dat het model de competitie aankan met de beste compacte autoâs in zijn klasse in alle markten over de hele wereld. De nieuwe Mazda2 krijgt met deze award weliswaar wereldwijde erkenning, maar had dat ook al dichter bij huis gekregen in de vorm van verschillende âAuto van het Jaarâ awards in Oostenrijk, België, Denemarken, Griekenland, Nieuw-Zeeland en de âRJC Car of the Year Awardâ in Japan.â