Gemeente Alkemade


Denk mee over aanpassingen van speelplaatsen

20-03-2008

De gemeente heeft enkele bijeenkomsten georganiseerd waarbij geinteresseerden kunnen meedenken over aanpassingen aan de speelplaatsen in Oud Ade en in Alkemade.De gemeente nodigt u uit voor de volgende bijeenkomsten:
* Op dinsdagavond 25 maart 2008 kunnen geĂŻnteresseerde inwoners van Oud Ade van 19.30 tot 20.30 uur terecht in het gemeentehuis van Alkemade om te reageren op de plannen om de speelplaatsen in Oud Ade aan te passen. Op de speelplaats aan de Abdij van Rijnsburglaan wordt binnenkort een nieuwe dubbele schommel geplaatst (incl. nieuwe rubber tegels). Het voorstel is om de schommel neer te zetten daar waar nu de zandbak staat en de zandbak te verplaatsen naar de plaats waar de oude schommel stond. Op deze wijze kan het zand van de zandbak jaarlijks gemakkelijker ververst worden. Ook wordt een peuterglijbaantje bijgeplaatst. Op de speelplaats aan de Dirk Thomaszstraat wordt in 2008 ook een peutertoestel vervangen omdat deze is afgeschreven. Het duikelrek wordt verplaatst naar de Abdij van Rijnsburglaan.
* Op donderdag 27 maart 2008 vindt om 20.00 uur in het gemeentehuis van Alkemade een informatieavond plaats over de nieuwe inrichting van de speelplaats aan het Zuideinde/Westmeerlaan. De direct aanwonenden ontvangen schriftelijk een uitnodiging voor deze avond. Via deze publicatie nodigt de gemeente alle wijkbewoners uit om aanwezig te zijn. Samen met een werkgroep van wijkbewoners is een inrichtingsvoorstel gemaakt voor herinrichting van de speelplaats. Dit voorstel ligt deze week ter inzage in de Leeskamer Publiek in het gemeentehuis. Het is de bedoeling om op de speelplaats een nieuwe klimcombinatie met glijbaantje te plaatsen, een dubbele schommel neer te zetten, een klein draaitoestel en een nieuw wipveertoestel. Op het grasveldje worden kleine doeltjes geplaatst. Ook is het de bedoeling van de werkgroep om een rioolbuis te beschilderen en een boomstam als krokodil te plaatsen. Als ondergrond worden houtsnippers en rubber tegels gebruikt.

Voor vragen over deze avonden kunt u contact opnemen met mevrouw Pathuis, tel. (071) 332 72 49, e-mail i.pathuis@gemeentealkemade.nl.