Politie Haaglanden

Persberichten 21 maart

Haaglanden, 21-03-2008

Overvallers tegen de lamp
Den Haag Een politieagent in zijn vrije tijd zag hoe donderdag 20 maart om 07.00 uur op de kruising van Escamplaan met de Zuiderparklaan een auto op het trottoir botste, waardoor de airbags van de auto uitklapten. De automobilist reed door en de agent zag even later de twee inzittenden een woning binnenstappen. Hij gaf aan de meldkamer het kenteken van de auto door. Personeel van de meldkamer kon toen de auto in verband brengen met een overval op een woning aan de Loosduinsekade die vlak daarvoor had plaatsgevonden. Daarbij drongen om 06.30 uur twee mannen een woning binnen en bedreigden en bestalen de 48-jarige bewoner. Ze maakten daarbij onder andere de auto buit, waarin ze later de botsing veroorzaakten. Beide inzittenden, een 20-jarige man uit Kwintsheul en een 25-jarige man uit Den Haag, werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten vast voor nader verhoor.

Agent wint het van hardlopende dief
Den Haag Een 20-jarige Hagenaar probeerde donderdag 20 maart om 10.00 uur uit een winkel aan de Ampèrestraat een geldkistje weg te nemen. De diefstal mislukte waarna de man er vandoor ging. Een motoragent zag de verdachte korte tijd later lopen over Valkenboschkade. Bij het zien van de agent zette de man het direct op een lopen en als een volleerde hordeloper nam de man al rennend richting de Laan van Meerdervoort elke horde die hij tegen kwam. De motoragent liet zich op zijn motor ook niet onbetuigd en slalomde om hekjes, bankjes en fietsen heen, achter de verdachte aan. Gekomen in de Egelantierstraat bleek de man opeens te zijn verdwenen. De agent besloot af te stappen en keek onder de geparkeerde autos. Daar lag de 20-jarige Hagenaar uit te hijgen van zijn bijna geslaagde poging. In de cel mocht hij nadenken over zijn strategie en diefstal. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Plassende Pool
Den Haag Politieagenten zagen donderdag 20 maart om 16.45 uur dat een 23-jarige Pool tegen de gevel van de kerk aan de Newtonstraat zijn blaas leegde. De man kreeg een proces-verbaal van 75 euro en was flink beschonken. Hij ontkende echter een druppel drank te hebben genuttigd. Volgens de agenten had de man echter zon kegel om zich heen hangen dat er op een bowlingbaan geen ruimte meer zou zijn voor andere kegels.

Wat je vindt
Den Haag Surveillerende agenten controleerden donderdag 20 maart om 12.50 uur in de Doubletstraat een 22-jarige man uit Leidschendam. Hij wilde daar niet aan meewerken, waarop de agenten hem meenamen naar het poltiebureau. Daar kwamen 47 verpakkingen cocaine en 13 bolletjes uit zijn zakken tevoorschijn. Hij verklaarde de drugs gevonden te hebben. Hij kreeg een dagvaarding om zijn verklaring voor een rechter te herhalen.

Kinderen gooien met eieren
Den Haag Cameras registreerden donderdag 20 maart om 18.30 uur vijf jongens die rond het Stationsplein met eieren gooiden naar het verkeer. Agenten gingen erheen en hielden de jongens (10 en 11 jaar uit Den Haag) aan voor baldadigheid. Op het politiebureau werden hun ouders gebeld en kregen de jongens in het bijzijn van hun ouders een reprimande.

TV op zwart
Den Haag Een 54-jarige bewoonster van de Multatulistraat belde donderdag 20 maart om 13.00 uur verontrust met haar energieleverancier. Haar TV deed het niet en ook de verlichting werkte niet meer. Nadat de monteur was gearriveerd bleek dat onbekenden haar elektriciteitsmeter hadden gestolen. Onbekend is nog hoe de diefstal kon gebeuren. De politie stelt een onderzoek in.

Conifeer op bagagedrager
Den Haag Surveillerende agenten zagen donderdag 20 maart om 03.18 uur een 40-jarige Hagenaar fietsen op de Toussaintkade met een conifeer op zijn bagagedrager. Toen hij de agenten zag, duwde hij de conifeer van zijn fiets af en fietste achteloos door de Elandstraat in. Daarop spraken de agenten hem aan dat hij zijn boompje had verloren. De man antwoordde dat het niet zijn boompje was, waarop de agenten hem aanhielden voor diefstal. Op het bureau blies de Hagenaar ook nog eens 730 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Politieagenten met scherpe neus
Den Haag Politieagenten roken donderdag 20 maart om 09.30 uur op de Noordpolderkade een scherpe henneplucht. Hun reukorgaan leidde hen naar een woning waar zij circa 250 hennepplanten in beslag namen. De 32-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In dit geval was er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie u nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen overval videotheek
Den Haag Twee mannen overvielen donderdag 20 maart rond 21.45 uur een videotheek aan de Ammunitiehaven. Een 25-jarige medewerkster was net aan het afsluiten, toen twee mannen met bivakmutsen haar bedreigden met een wapen. De twee waren ongeveer 20 jaar oud en droegen donkere kleding. Ze verlieten de zaak met een vooralsnog onbekende buit. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die meer informatie hebben over de daders. Belt u met de recherche van bureau Hoefkade via 0900-8844. Anoniem kan u bellen met M. via 0800-7000

Inbrekers betrapt
Wassenaar De eigenaar van een bedrijfspand aan de Marineweg zag 20 maart omstreeks 18.00 uur een twee vreemde mannen in het pand lopen. De eigenaar was bezig met afsluiten en stond buiten te praten met een buurman toen hij de beide mannen zag staan. Deze doken weg toen zij merkten dat zij betrapt waren. De 40-jarige eigenaar uit Oegstgeest heeft samen met de getuige waar hij mee stond te praten de mannen opgewacht bij de ingang. Één van de twee mannen werd aangehouden, de andere kon weg komen. Gewaarschuwde politieagenten namen de 38-jarige inbreker uit Den Haag mee naar het bureau. De Hagenaar zit nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Beginnend bestuurder in de fout
Rijswijk Een 35-jarige beginnend bestuurder uit Hoogvliet negeerde donderdag 20 maart om 22.30 uur het rode licht op de kruising Volmerlaan met de Huis te Landelaan. Agenten die de man daarop aanspraken roken dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 305 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vrachtwagen raakt van de weg
Maasdijk Een vrachtwagencombinatie raakte 20 maart om 19.00 uur door nog onbekende oorzaak op de Maasdijk van de weg. De vrachtwagen was geladen met vier ton fruit. De chauffeur uit Groot Brittannie raakte gewond en is met nekletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De Maasdijk was tot 02.30 afgesloten. Een grote kraan kwam er aan te pas om de vrachtwagen uit de berm te halen. Een bedrijf haalde de olie die op het wegdek en in de berm terecht kwam weg.

Tarzan vangt inbreker
s-Gravenzande Politiehond Tarzan vond 20 maart om 11.00 uur een 24-jarige man uit s-Gravezande die even tevoren had ingebroken in een woning aan de Vondelstraat. De inbreker reed na de inbraak weg op een scooter. Een politieagent op een motor zag de scooter rijden en achtervolgde de inbreker. In de van Goghstraat kon de agent de inbreker aanspreken, deze bedacht zich echter geen moment en rende weg. De agent achtervolgde de inbreker die zich in een heg verstopte. De gewaarschuwde politiehond Tarzan had geen enkele moeite om de 24-jarige inbreker te vinden. De man moest aan een bijtwond behandeld worden in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak verder.

Jongen (17) zwaargewond na aanrijding
Kwintsheul Een 17-jarige jongen op een scooter raakte 20 maart om 17.15 uur zwaar gewond nadat hij op de Kerkstraat was aangereden door een 53-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist reed op de Kerkstraat en wilde de Hoenderparklaan inrijden. Op de kruising kreeg hij voorrang van een andere weggebruiker. De Hagenaar dacht vrij baan te hebben en zag de scooter over het hoofd. De jongen is met meerdere botbreuken en kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis. Winkeldief bedreigt caissière
Delft Een winkeldief bedreigde donderdag 20 maart om 16.00 uur een caissière van een supermarkt, waar hij verschillende goederen had gestolen. Agenten hielden hem aan op de Papenstraat. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Glaasje op
Delft Politieagenten controleerden vrijdag 21 maart om 03.25 uur een 24-jarige automobilist uit Rotterdam op de Julianalaan. De Rotterdammer reed onder invloed en blies 365 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal ging de man naar huis.

Fietser gewond
Pijnacker - Een 60-jarige fietser uit Pijnacker raakte donderdag 20 maart om 20.00 uur gewond toen een automobilist hem over het hoofd zag. Het slachtoffer fietste op de Noordweg en werd vlak ij de rotonde aangereden door een 56-jarige automobilist uit Pijnacker. Het slachtoffer is met een hoofwond vervoerd naar en ziekenhuis.

Auto mee van moeder, bijna in sloot
Zoetermeer - Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer belandde donderdag 20 maart om 08.16 uur met de auto van zijn moeder bijna in de sloot toen hij probeerde in te parkeren op de Du Meelaan. De auto schoot door en hing boven het talud. De jongen, die geen rijbewijs heeft, nam de auto zonder mede weten van zijn moeder mee. Een kraan moest er aan te pas komen om de auto los te trekken. De moeder is op de hoogte gesteld van de handelingen van haar zoon.

Teveel op
Zoetermeer Het rijgedrag van een 24-jarige automobilist uit Moerkapelle viel politieagenten vrijdag 21 maart om 01.30 uur nogal op. Toen zij de man controleerden bleek hij geen rijbewijs te hebben en te rijden onder invloed. De man blies aan het bureau 485 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met meerdere processen-verbaal en naar huis. De auto is inbeslaggenomen.

Vrouw rijdt door na schade
Zoetermeer Een 54-jarige vrouw veroorzaakte donderdag 20 maart om 21.50 uur schade aan een auto op de Rhonestroom, en reed vervolgens door. Getuigen hadden echter het kenteken genoteerd, dus agenten konden haar thuis traceren. De vrouw was onder invloed van alcohol en verklaarde wel gereden te hebben, maar geen schade te hebben veroorzaakt. De blaastest leverde tot vier maal toe geen resultaat op, dus nam een politiearts een bloedmonster van de vrouw af. De vrouw kreeg een proces-verbaal.