Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 21-03-2008

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Liendertseweg een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er werd diefstal van stroom geconstateerd. De politie ontving informatie dat er mogelijk een kwekerij in de woning aanwezig was en stelde een onderzoek in. De hele woning was als kwekerij ingericht. Er was al geoogst, maar er werden nog 325 lege potten aangetroffen en de hele inrichting van de kwekerij stond er nog. Alles is in beslag genomen. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor vernieling

AMERSFOORT Op de Hof zijn vrijdagmorgen twee verdachten, een 20- en 21-jarige man uit Amersfoort, aangehouden voor vernieling. Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen vernielingen hadden gepleegd, onder andere aan ruiten van winkels, en dat één van hen tegen een elektriciteitskastje stond aan te plassen. De politie kwam ter plaatse en trof het tweetal aan. Ze zijn aangehouden. Wat ze precies vernield hebben, wordt nog onderzocht.

Zwaar onder invloed

AMERSFOORT Een 46-jarige man uit Hooglanderveen is donderdagavond aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om 20.35 uur betrapt op de Kortegracht. Ademanalyse gaf een uitslag van 1449 ug/l, maar omdat er te veel alcoholdamp in de ruimte van het apparaat hing, weigerde het apparaat een tweede analyse (die noodzakelijk is voor de vaststelling van het alcoholgehalte). Een arts werd ingeschakeld om bloed van de man af te nemen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 19 uur.

Winkeldief en co

LEUSDEN- De politie kreeg donderdagmiddag omstreeks 13.50 uur een melding van een winkeldiefstal bij een tuincentrum aan de Ursulineweg. De 65-jarige verdachte uit Almere zou een deel van zijn boodschappen niet hebben afgerekend. De politie wilde de man naar het bureau afvoeren, maar de man wilde zijn 69-jarige vriendin uit Bilthoven graag meenemen. Er werd besloten dat de vriendin, in de auto van de verdachte, achter de politiewagen aan zou rijden. De vriendin wilde dit eigenlijk niet omdat ze al een paar jaar niet meer in een auto gereden had, maar stemde op verzoek van haar vriend toch in. Dit ritje duurde echter niet lang aangezien de vrouw bij het eerste beste kruispunt vol achterop de politieauto knalde. De man kreeg uiteindelijk een winkelverbod en zijn vriendin een proces-verbaal.

Witte avond

AMERSFOORT- De politie heeft afgelopen donderdag 20 maart een grootscheepse controle gehouden. Aan deze controle werkten verschillende diensten mee, waaronder het scooterteam, de verkeerspolitie, de douane en de Koninklijke Marechaussee. Vanwege de grote inzet van politiepersoneel en het feit dat het toevallig witte donderdag was is deze avond beter bekend als de witte avond. In totaal zijn 109 bekeuringen uitgeschreven. Het grootse deel van deze bekeuringen werd uitgeschreven voor verkeersovertredingen. In 18 gevallen ging het om een bekeuring voor veelplegers. Verder werden er nog 6 mensen aangehouden, waarvan 5 winkeldieven die diverse kledingstukken, cosmetica en kinderspeelgoed probeerden te stelen. Een 65-jarige man uit Barendrecht werd aangehouden toen hij de weg vroeg aan een surveillerende motoragent. De agent rook onraad en een alcohollucht en liet de man blazen. De man blies maar liefst 855 ug/l en mocht zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een kreeg een rijverbod van 10 uur.