Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 21 maart

* PREVENTIEF FOUILLEER ACTIE
ROTTERDAM-CENTRUM - Door politieagenten is donderdagmiddag tussen één en half vier een preventief fouilleer actie gehouden in het Oude Westen. In totaal zijn 100 personen gefouilleerd. Bij één van hen werd een boksbeugel aangetroffen en inbeslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA VERNIELING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord heeft donderdagmiddag, dankzij het kordate optreden van een getuige, drie jongens gearresteerd na een vernieling van een autoruit. Het drietal, twee Rotterdammers van 14 jaar en een 16-jarige plaatsgenoot, wordt ervan verdacht een ruitje van een auto geparkeerd aan de Kastanjesingel te hebben ingegooid.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD; DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem werd donderdagmorgen een onderzoek ingesteld in een woning aan de Sluisjesdijk. Rond tien uur werd hier een in werking zijnde hennepkwekerij bestaande uit 400 planten aangetroffen. Drie Rotterdammer in de leeftijd van 32,36 en 37 jaar oud zijn aangehouden. Door de Roteb werd de kwekerij ontmanteld en de planten en voor de groei benodigde apparatuur vernietigd.


* AANHOUDINGEN IN ZAAK SCHIETPARTIJ RHOON

RHOON - Politieagenten hebben de afgelopen twee weken drie mannen aangehouden in verband met een schietpartij in Rhoon eind vorig jaar. Het drietal wordt verdacht van de betrokkenheid bij de schietpartij afgelopen december waarbij een 26-jarige Rotterdammer in zijn hoofd geraakt werd. Zondag 30 december werd er in de vroege ochtenduren vanuit een rijdende auto op een groep mensen geschoten. Dit gebeurde op de Abel Tasmanstraat. Hierbij werd het slachtoffer in zijn hoofd geraakt en raakte hij in coma. Intensief onderzoek leidde de afgelopen twee weken tot de aanhouding van drie mannen. Het Rotterdamse drietal (17, 22 en 25) werd afzonderlijk van elkaar aangehouden in hun woning. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het slachtoffer is inmiddels uit coma en in stabiele toestand. (Persofficier van justitie)


* GEWAPENDE OVERVALLEN
ROTTERDAM - De politie Rotterdam - Rijnmond is een uitgebreid onderzoek gestart naar twee overvallen die donderdag in Schiedam en Rotterdam plaatsvonden. Donderdagavond rond tien uur kwamen twee personen een afhaalpizzeria aan de Oranjestraat binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Met een geldbedrag gingen de overvallers er vandoor. Een bakker aan het Plein werd donderdagochtend rond negen uur overvallen. Een man eiste, onder bedreiging van een mes, geld van de bakker. Deze weigerde geld te geven en gooide een spatel naar de overvaller. De verdachte pakte de kassa, maar gooide deze buiten op de grond. Een medewerkster van de bakkerij kreeg slachtofferhulp aangeboden. Bij beide overvallen raakte niemand gewond.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING POLITIEAGENT

ROTTERDAM-WEST - Surveillerende agenten spraken donderdagmorgen rond zeven uur een 33-jarige Rotterdammer aan omdat zijn auto dubbel geparkeerd stond op de Schiedamseweg. De man reageerde boos en begon de agenten uit te schelden. Vervolgens stak hij zijn middelvinger op. Hierop werd de man aangehouden. Hij verzette zich hevig en werd met behulp van pepperspay overmeesterd. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een transactie die hem wordt toegestuurd. De man gaf aan een klacht in te dienen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district West heeft vrijdag in de vroege ochtenduren een 30-jarige Rotterdammer gearresteerd voor bedreiging. Rond vier uur waren agenten getuige van een bedreiging met een mes op de Claes de Vrieselaan. Zij grepen meteen in en arresteerden de verdachte. Het mes is in beslag genomen. Het slachtoffer, een 26-jarige Rotterdammer, doet vrijdag aangifte.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

VLAARDINGEN - Twee 39-jarige buren, die wonen aan de Van Beethovensingel zijn donderdagmorgen rond kwart over zeven aangehouden. Rond kwart over zeven werd naar aanleiding van een flinke onenigheid tussen het tweetal over en weer stenen gegooid. Hierdoor sneuvelden ruiten. Het tweetal is ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - In een pand aan de Bokelweg trof politiepersoneel donderdagavond rond zeven uur een hennepkwekerij aan. Na een melding dat er was ingebroken, gingen agenten ter plaatse. In het pand bevond zich een hennepkwekerij met 750 planten. Er stonden ook 650 lege, zojuist geoogste, potten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.


* AANRIJDING ZONDER GEWONDEN
MAASSLUIS - Op de Haven vond donderdagmorgen rond half twaalf een aanrijding plaats tussen een 36-jarige automobilist uit Herwijnen en een 50-jarige automobilist uit Schipluiden. De man reed achteruit waarbij hij de automobiliste over het hoofd zag. Een registratieset voor de verzekering werd ingevuld.


* BEKEURD NA KORTE ACHTERVOLGING
MAASSLUIS - Een 20-jarige Maassluisenaar is donderdagmiddag, na een korte achtervolging, aangehouden en bekeurd. De jongeman reed mee achterop een brommer en droeg, evenals de bestuurder, geen helm. Surveillerende politieagenten zagen het tweetal en wilden hun aanspreken. Echter het tweetal ging er via het voetgangersgebied vandoor. Een politieagent stelde te voet de achtervolging in en wist op de Esdoorn de 20-jarige jongen aan te houden. Na zijn aanhouding bleek hij ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Ook hiervoor is hij bekeurd.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK

HOEK VAN HOLLAND - Door een zeer oplettende getuige konden politieagenten donderdagmiddag drie verdachten van een inbraak aanhouden. Rond vijf uur ging het alarm van een bedrijf aan de Strandweg af. Door een getuige werd gezien dat twee mannen het pand uitkwamen en in een gereedstaande auto stapten. Door haar werd het kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie. Aan de hand van dit kenteken werd de auto op de D. v.d. Burgweg aangetroffen en staande gehouden. De drie inzittenden, een 27-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en ingesloten. Nog onbekend is wat de buit van het drietal was.


* MAN AANGEHOUDEN; ALARMPISTOOL IN BESLAG GENOMEN

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 21-jarige inwoner uit Krimpen aan de Lek is donderdagmorgen vroeg aangehouden op de Roos in Krimpen aan den IJssel. De man werd door slopers betrapt toen hij koper uit slooppanden aan de Roos stal. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte door politieagenten staande gehouden met zijn auto. In zijn auto werd, na onderzoek, een alarmpistool aangetroffen. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Het pistool is in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagavond een 45-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 42-jarige vrouw te hebben geslagen op haar hoofd en getrapt tegen haar borst, benen, rug en hoofd. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk gebroken ribben. De verdachte is in de woning waar het plaatsvond, de Rhijnauwensingel, aangehouden.


* CONTROLE OPENBAAR VERVOER
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden en RET-personeel hebben donderdagavond een controle gehouden in het openbaar vervoer op en rondom de metrostations Akkers en Heemraadlaan. In totaal zijn 70 mensen bekeurd voor het niet bij zich hebben van een geldig vervoersbewijs. De politie bekeurde 13 mensen voor onder meer openbare dronkenschap, alcohol nuttigen op de openbare weg en roken in het openbaar vervoer.


* VERKEERSCONTROLE
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Hekelingseweg. Tussen half drie en half vijf werden 24 mensen bekeurd voor onder meer het niet dragen van de gordel, negeren rode verkeerslicht en niet handsfree telefoneren.